«Alle» vil ha Mbappé (18). Nå trues storklubbene: – Uakseptabel situasjon

Nå har Monaco fått nok.

Kylian Mbappé og Radamel Falcao dannet en giftig angrepsduo for Monaco forrige sesong.
  • Nicholas Bergh

Etter en strålende Champions League-vår for Monaco er 18-åringen Kylian Mbappé blant de mest ettertraktede spillerne på overgangsmarkedet.

Så desperate er klubber etter å kjøpe Mbappé, at de bryter FIFA-reglene. Det hevder i hvert fall Monaco i en pressemelding.

Monaco skriver at «viktige» europeiske klubber har kontaktet Mbappé uten deres tillatelse. Det er i så fall et brudd på regelverket.

«En klubb som prøver å inngå en kontrakt med en profesjonell spiller må informere spillerens nåværende klubb skriftlig før de går inn i forhandlinger» heter det i FIFAs regler for overganger.

Les også

Manchester United-kjøpet og to andre avtaler viser hvordan superagentene styrer den vanvittige pengebruken: - Spillere blir gjort til skurker

Truer klubbene

Monaco truer nå med å anmelde saken.

– For å få en slutt på denne uakseptable situasjonen, vurderer Monaco å spørre det franske serieforeningen og FIFA om å åpne disiplinærsaker mot klubbene.

De regjerende franske seriemesterne navngir ingen konkrete klubber i pressemeldingen. Blant klubbene som har blitt koblet til Mbappé er Real Madrid, Liverpool, Arsenal, Manchester City og Paris Saint-Germain.

Ifølge Sky Sports-journalist Bryan Swanson er det de to sistnevnte som nå blir truet av Monaco.

Understand Monaco's complaint to FIFA over Mbappe relates to alleged conduct of Manchester City and PSG, not Arsenal. #SSN

Det har blitt spekulert om en prislapp i overkant av én milliard norske kroner for Mbappé. Overgangsvinduet stenger 31. august.

Hør Aftenpodden Sport hvor vi lader opp til fotball-EM. Hør hvordan Norge vurderes og hvem som er gullfavoritt: