Pål Fjelde er tilbake og skal ta Bryne opp sammen med ny toppscorer

Norskmarokkaneren Omar Fonstad El Ghaouti har skrevet treårskontrakt med Bryne fordi han vil spille i 1.-divisjon. Han får hjelp av Pål Fjelde.

Omar Fonstad El Ghaouti scoret 19 ganger for Fram Larvik i fjor, blant annet mot Bryne. Nå har toppscoreren ikledd seg rødt for å spille Bryne opp.
  • Egil Ø. Nærland

BRYNE: – Jeg besøkte Bryne før jul, fikk tilbud og var aldri i tvil. Her er en klubb som hører til høyere oppe i systemet, sier Fonstad El Ghaouti til Aftenbladet etter sin andre trening på Rosselandbanen.

Det samme tenker Pål Fjelde som er tilbake på Jæren etter å ha prøvd seg i andre klubber forrige sesong. Fjelde har signert for to år, Fonstad El Ghaouti for tre.

– Vi har det som skal til for å rykke opp. Jeg vil gjerne bidra og er sikker på at vi klarer det. Dette er min sjanse, og derfor skrev jeg lang kontrakt, forteller norskmarokkaneren.

Omar Fonstad El Ghaouti er halvt norsk halvt marokkansk, har vokst opp i Oslo og er en gutt som alltid har satset mye på fotball.

– Jeg har vært litt uheldig, har nok også følt at jeg ikke alltid har fått de sjansene jeg har fortjent, men konkurransen har vært tøff, forteller El Ghaouti.

Konkurrerte med Nannskog

15. februar runder han 28 år. Han har vært innom flere klubber på veien til Bryne, de tre siste sesongene har han scoret 41 mål på to år for Moss og 19 for Fram Larvik.

Men Omar Fonstad El Ghaouti viste seg allerede som junior og ble norsk mester med Stabæk i 2008.

Han fikk også noen mulighet for Stabæk, men den gangen var det fryktelig vanskelig å få permanent plass hos bæringene.

– Jeg konkurrerte med Daniel Nannskog, Veigar Páll Gunnarsson og Ola Kamara, måtte innse at det var tøft og prøvde litt ulikt i sesongene etter.

– Jeg har blant annet spilt profesjonelt på Malta (Sliema Wanderers) og kommer til Bryne med masse nyttig erfaring, sier Fonstad El Ghaouti.

Holder EIK som favoritt

– Han er godt trent, veldig proff og bidrar høyere kvalitet på treningene våre fra første stund, sier Bryne-trener Ole Hjelmhaug til Aftenbladet.

Fonstad El Ghaouti har fått med seg lagkameraten fra Fram Larvik, Erik Rosland, til Bryne.

– Begge er typer som hever laget og lagkameratene, mener Hjelmhaug.

Han har registrert at konkurrent EIK i Egersund har styrket laget kraftig, blant annet med Sandnes Ulfs tidligere Roy André Miljeteig og Jørgen Olsen Øveraas.

– EIK må bli stor favoritt til opprykk, men vi har litt å by på vi også, sier han underfundig.

Daglig leder Asle Tjøtta opplyser at Brynes A-tropp med sistemann inn, Pål Fjelde, er komplett:

Keepere:

  • Kris Devaux, Igor Spiridonov (ny fra EIK).

Forsvar:

  • Krister Wemberg, Andreas Ueland, Andreas Jacobsen, Sander Ystanes, Paul Yaw Addo, Rógvi Asmunduer Baldvinsson, Ola Johannes Elvedal.

Midtbane:

  • Erik Rosland, Adrian Berntsen, Jonathan Braut Brunes, Bjarne Langeland, Mads Bøgild, Robert Undheim, Einar Tunheim Lye, Rune Pedersen Bore og Pål Fjelde.

Angrep:

  • Simen Næss, Omar Fonstad El Ghaouti, Kristian Heimdal Magnusson, Frank Hole.