Fotball

NFF snur og trekker seg fra rettsmeklingen med Svein-Erik Edvartsen

Norges Fotballforbund (NFF) har etter fornyet vurdering besluttet å trekke seg fra rettsmeklingen med dommeren Svein-Erik Edvartsen.

Norges Fotballforbund (NFF) har trukket seg fra rettsmeklingen med dommeren Svein-Erik Edvartsen.

Det bekrefter NFFs advokat Magnus Stray Vyrje til NTB.

– Etter fornyet vurdering har NFF i dag trukket seg fra den berammede rettsmeklingen med Svein-Erik Edvartsen 12. mars. Det er flere årsaker til dette, blant annet at Edvartsen fortsetter å trekke inn dommerkonflikten i saken. Dommerkonflikten ble forlikt i mai i fjor, og er ikke en del av avskjedssaken, sier Vyrje.

Les også

  1. Fotballforbundet møter Edvartsen i rettsmekling

  2. Edvartsen tilbudt å dømme 2. divisjon: - Vi synes det er underlig

John Christian Elden, Edvartsens advokat, skriver dette i en epost til NTB om NFFs avgjørelse om å droppe rettsmekling:

– Det er ukjent for meg, og så langt jeg har skjønt på en epost fra Oslo tingrett er de heller ikke kjent med dette ut over det de leser i avisen. Hvis det stemmer, er i alle fall NFFs sanne ansikt avslørt i denne saken. Stort mer er det ikke å si, og vi håper rettssaken kommer opp snarlig, skriver han og fortsetter:

– I så fall viser det hvor useriøse NFF er både som arbeidsgiver og opp mot respekt for domstolen som har brukt mye tid til å tilrettelegge for mekling.

NFF sa i utgangspunktet ja til rettsmekling. Etter vurderinger i etterkant har fotballforbundet imidlertid snudd.

Les også

NRK-serie skaper debatt: NFF tar grep, mens TV 2-ekspert er skeptisk

Det var i november at Edvartsen gikk til søksmål mot fotballforbundet etter å ha blitt sparket i jobben som seksjonsleder i NFF.

Edvartsen ble sagt opp som seksjonsleder etter at han angivelig hadde sendt flere eposter under det NFF mener var falskt navn.

Hamar-dommeren ble tidligere i 2017 nektet å dømme flere kamper på toppnivå etter å ha kommet på kant med dommersjefen Terje Hauge.

(©NTB)

Les mer om

  1. Norges Fotballforbund (NFF)
  2. Norsk fotball