Fotball

Henriksen: - Det var fint å få en nedtur

Markus Henriksen (22) mener et langt skadeavbrekk er grunnen til at han er tilbake på landslaget.

Markus Henriksen mener han hadde godt av et fire-fem måneder langt skadeavbrekk. Nå er han tilbake på landslaget.
 • Erlend Nesje
  Erlend Nesje
  Journalist

MARBELLA (Aftenposten): Trønderen debuterte på A-landslaget borte mot Kroatia 12. oktober 2010. Lørdag er Henriksen klar for landslagsspill igjen for første gang siden august 2013. Mot Kroatia på Maksimir stadion, der han debuterte i 2010. Det er første gangen Henriksen er med i landslagstroppen til Per-Mathias Høgmo. 22-åringen mener et fire-fem måneder langt skadeavbrekk sist høst er en del av forklaringen på det.

Les også

Folkets lag: Bør Martin Ødegaard starte mot Kroatia?

— Et leddbånd på innsiden av høyrekneet var avrevet. Da det skjedde lærte jeg utrolig mye. Jeg så meg selv i speilet og tenkte at jeg kan ikke bare være fornøyd med å være fotballspiller. Jeg måtte også bli bedre. Jeg har hatt en fotballkarriere med veldig mye oppgang. Men jeg tror det var fint at jeg fikk en liten nedtur.

- Mener du virkelig at det var fint med en nedtur?

— Ja, for noen er det fin læring å få en nedtur. For fotball er ikke bare en dans på roser. Jeg følte at jeg tok store steg under skadeavbrekket, både mentalt og fotballmessig. Jeg fikk tid til å trene på ting som jeg ikke kunne trene på da jeg var frisk. Og man lærer mye om seg selv når man er på bunn og har det tøft.

- Hva lærte du om deg selv?

— Siden jeg slo gjennom i Rosenborg opplevde jeg veldig mange oppturer, men få nedturer. Da jeg fikk det såpass tøft måtte jeg se meg selv i speilet, jeg lærte mer om meg selv. Den lærdommen tror jeg er grunnen til at jeg har fått det så bra til etter skaden.

Ble rundspilt i debuten

Stor lærdom tok også Henriksen av A-landslagsdebuten i Zagreb for fire og et halvt år siden. Norge tapte 2-1, og ble periodevis rundspilt av Kroatia.

— Jeg husker at vi møtte et fantastisk landslag. Det er det beste landslaget jeg har spilt mot. Det var høy klasse over hele linja. De spilte oss ut. Da jeg kom hjem, sa jeg til meg selv: «Her er det mye å jobbe med, dersom du skal bli god!».

- Ga den kampen deg et ekstra push i treningshverdagen?

— Ja, absolutt. Vi så hvor listen lå. Kroatia har alltid vært et lag i toppen. I tillegg husker jeg (Niko) Kranjcar, han dominerte i den kampen. Da tenkte jeg, her er det bare å jobbe for å bli en god fotballspiller.

Fem seriemål på to måneder

Trønderen har fått et solid løft i nederlandske AZ etter at han kom tilbake fra skade. Henriksen er en av formspillerne. Sist søndag ble han matchvinner da AZ slo Cambuur 2-1 i Eredivisie.

— Jeg har tatt store steg. Med ny trener har jeg fått spille i en litt mer offensiv rolle. Jeg har vært litt indreløper, og i noen kamper har jeg vært hengende spiss. Det har fungert veldig bra. I hele min tid i AZ føler jeg at jeg har spilt bra. Og når i tillegg målene kommer, begynner jeg å være litt som jeg var i Rosenborg. At jeg er med og skaper målsjanser og mål, sier Henriksen, som har fem seriemål siden 1. februar.

 1. Les også

  Derfor er Tyskland blitt det nye England for norske fotballproffer

 2. Les også

  Norges landslagsback opplevde skandalekamp tett på kroppen: - Det kunne fort gått galt

 3. Les også

  «Moa» tilbake etter tøft år: - Jeg har et sterkt hode

Les mer om

 1. Herrelandslaget fotball
 2. Markus Henriksen
 3. Kroatias herrelandslag fotball