Fotball

I 2007 fikk Mourinho sparken etter Rosenborg-fadese - nå er han i lignende situasjon

José Mourinho har press på seg.

Miika Koppinen header inn Rosenborgs scoring mot Chelsea i 2007. To dager senere fikk José Mourinho sparken.
  • Adrian A. Aagesen

Fjorårets vinnere av Premier League har ikke fått noen god start på sesongen. Dårlige resultater på banen og utenomsportslige situasjoner har fått eksperter og media til å sette spørsmålstegn rundt Jose Mourinho.

Fysiokritikk

Tidlig i sesongen ble fysioterapeuten Eva Carneiro fjernet fra Chelsea-benken. Det nyeste utenfor fotballbanen er at spillerne ikke har lov til å spøke eller le på trening, i et forsøk på å hente seg inn etter den verste seriestarten på 29 år i klubbens historie.

Les også

Mourinho nekter Chelsea-legen å sitte på benken

Onsdag kveld spiller blåtrøyene mot Maccabi Tel Aviv fra Israel og kampen blir på mange måter sammenliknet med 1-1-kampen mot Rosenborg fra 2007. Det skriver fotballkorrespondenten Dominic Fifield i The Guardian.

— Med en stor uke i vente, har nå Chelsea muligheten mot det som skal være kasteballen i Champions League-gruppen, skriver Fifield.

Rosenborg ble også stemplet som kasteballen i den gruppen, men klarte å stelle i stand trøbbel i London-klubben. Blåtrøyene hadde et storoppgjør mot Manchester United etter kampen mot trønderne, i år møter de Arsenal.

Les også

Everton-manageren fikk snakke med journalistene først. Da svartnet det for Mourinho.

Tror ikke på gjentakelse

UNDER PRESS: José Mourinho.

Chelsea-treneren mener at historien fra 2007 ikke vil gjenta seg. Men faktorene er veldig like dersom vi dykker i detaljene. Fifield nevner også tilfeldighetene med at «hovedsigneringen» på den tiden var vingen Florent Malouda, mens i år var det også en ving, Pedro Rodriguez.I 07/08-sesongen hadde Mourinhos lag ti poeng i ligaen før de skulle møte Rosenborg i Europa. I år står London-klubben med fire poeng før møtet med den israelske klubben, noe som setter fart på spekulasjonene om managerens fremtid.

Sparken

Etter uavgjortkampen mot trønderne på Stamford Bridge, ble Mourinho sparket fra klubben to dager etter kampen.

I 2007 tok Rosenborg ledelsen ved Miika Koppinen, før stjernen Andrij Sjevtsjenko utlignet i andre omgang.

Les også

  1. Arsenal-stjerne ute i tre måneder

  2. «Den inneholdt absolutt alt en fotballkamp skal inneholde»

  3. Zlatan er skadefri: Med mot Hareides Malmö

Les mer om

  1. Engelsk fotball
  2. Rosenborg BK