Fotball

Barcelona bøtelagt for buing mot kongen

Straffes for supporterns oppførsel.

Luis Suarez, Neymar og Lionel Messi var trekløveret på topp hos Barcelona som sørget for blant annet ligagull og Champions League-seier.

Barcelona og Athletic Bilbao har fått bøter etter at klubbenes supportere overdøv den spanske nasjonalsangen og buet mot landets konge, Felipe VI, under cupfinalen.

Les også

Argentinsk landslagskeeper klar for Manchester United

Spanias kong Felipe VI.

Barcelona må betale rundt 600 000 norske kroner, mens Bilbao må ut med rundt 160 000 kroner. «Oppførsel som siktet mot å omforme et sportslig arrangement til en scene for politiske ytringer gjennom intolerante handlinger», er grunnlaget for bøtene fra de spanske myndighetene.I tillegg er det foreslått å bøtelegge det spanske fotballforbundet, arrangøren av finalen, med over en million kroner.

Barcelona har allerede uttalt at de vil anke avgjørelsen. Klubben kommer fra den spanske regionen Catalonia, som kjemper for å bli en egen stat. Det samme gjør Baskerland, der Athletic Bilbao har tilholdssted.

Den spanske cupfinalen måtte spilles på Barcelonas hjemmearena Camp Nou. Real Madrid ville ikke låne ut banen sin til de to lagene i finalen på grunn av de politiske stridighetene. Oppgjøret endte med 3-1-seier for Barcelona.

(©NTB)

Les også

  1. Manchester United-ungguttene senket Barcelona

  2. Zlatans albueangrep på Terry skapte sterke reaksjoner: - Var med vilje

  3. 40 år etter kan de fullføre jobben for Pelé

Les mer om

  1. Spansk fotball