Fotball

Semb om talentboomen: - Jeg tror vi har fortalt dette før

Toppfotballsjefen mener Norge sjelden har hatt flere unge talenter.

Tre spillere på Norges U21-landslag som Nils Johan Semb mener kommer til å dominere norsk fotball i tiden fremover. Fra venstre Ole Selnæs (Rosenborg), Martin Ødegaard (Real Madrid) og hans gamle lagkamerat i Strøsmgodset Iver Fossum.
  • Kurt B. M. Haugli

DRAMMEN (Aftenposten): Det er bare 12 måneder siden det oppsto en heftig debatt om norsk fotballs evne til å få frem gode talenter. Mange var kritiske, mange mente at norsk fotballs satsing på bredde og «alle-skal-med»-prinsippet er ødeleggende for å skape virkelig gode fotballspillere i Norge.

Han er Norges mest omtalte fotballspiller i 2015. Martin Ødegaard briljerte til tider i Drammen mandag kveld:

Les også

Ødegaard fikk en bekreftelse

Stillere debattklima

Debatten er ikke like sterk lenger. Norge slo Bulgaria og Kroatia med et ungt landslag. Det norske U21-landslaget rundspilte i perioden en stor fotballnasjon som England i EM-kvalik mandag.

Dog ble det tap etter en billig straffe, men det som skjedde på banen må ha varmet mange.

Toppfotballsjef Nils Johan Semb ser lyst på fremtiden. Han mener at mange ikke har sett det som virkelig skjer.

Nils Johan Semb er optimist på vegne av norsk fotball. Det er han da nesten også programforpliktet til å være som toppfotballsjef i forbundet.

— Jeg tror vi har fortalt det før: Det har vært satset tungt på spillerutvikling i Norge over flere år, sier Nils Johan Semb. - Hvorfor blir da kritikken såpass kraftig som den var for ett år siden?

— Det er veldig knyttet opp til A-landslaget og om det lykkes. Når A-landslaget ikke kvalifiserer seg til VM, og vi hadde en dårlig utgang på den forrige kvaliken, så er det det som blir fokus. Mange har vanskelig for å se bakover i tid og nedover i aldersgruppene.

Stammen fra 2013

Semb vil gjerne snakke om det landslaget som gjorde en hel nasjon stolt sist søndag. Blant spillerne på laget som slo Kroatia sist søndag finner vi en rekke spillere fra laget som kom til semifinale i U21-EM i 2013.

Den aller største stjernen på det norske U21-landslaget er Martin Ødegaard. Mandag var han tilbake som spiller på sin gamle hjemmebane for første gang siden overgangen til Real Madrid.

På dette U21-laget var Ørjan Nyland, Stefan Johansen og Jo Inge Berget sentrale spillere. Nå er de ikke bare unge og lovende, men også det norske landslagets fremtid.— I tillegg til disse spillerne har vi nå flere rett under dem som er veldig bra med Martin Ødegaard og Mats Møller Dæhli som de beste eksemplene, fortalte Semb etter kampen i Drammen mandag.

Sembs store optimisme

Da hadde han sett den nye utgaven av et norsk U21-lag. Et lag med spillere fra hjemlig norsk liga ispedd en del spillere som allerede har tatt steget ut i den litt større fotballverden.

Han var imponert til tross for at laget tapte knepent 0-1 mot engelsk lag fullt av Premier League-erfaring.

Her er en mer utfyllende beskrivelse av hva som skjedde på Marienlyst stadion i Drammen mandag kveld, da Norge U21 møtte Englands unge talenter:

Les også

Bare nesten for Ødegaard og U21-landslaget

Den engelske landslagssjefen Gareth Sothgate fikk med seg at Martin Ødegaard var en spiller utenom det vanlige:

Les også

  1. England-sjefen roser Ødegaard og innrømmer at seieren var heldig

  2. Før denne mannen møter til ny landskamp, skal han ut mot Real Madrid og PSG

  3. Klubber i fem land jakter denne tromsøværingen

  4. Hvem er de nye, norske fotballheltene?

Les mer om

  1. Herrelandslaget fotball
  2. Martin Ødegaard