Valon Berisha vraker Norge - velger å spille for Kosovo

Gjør helomvending etter 20 landskamper i rødt, hvitt og blått.

tb069afa.jpg

Valon Berisha (23) har bestemt seg for å spille landslagsfotball for Kosovo. Broren Veton (22) fortsetter for Norge.

Det opplyste Norges Fotballforbund i en pressemelding torsdag kveld.

Så sent som på mandagens pressekonferanse sa landslagssjef Per-Mathias Høgmo at begge Berisha-brødrene hadde takket ja til å spille for Norge. Slik ble det likevel ikke.

— Jeg og familien har sterke følelser for både Norge og Kosovo, men jeg føler en ekstra tilknytning til Kosovo etter at det ble en selvstendig nasjon, og jeg har en stor familie der. Samtidig har det betydd mye for meg og Veton å spille for Norge hvor vi er født og oppvokst. Derfor har vi valgt å representere hvert vårt land, sier Valon Berisha.

Salzburg-proffen har så langt spilt 20 landskamper for Norge. Flere blir det trolig ikke.

— Det er sterke følelser og et veldig vanskelig valg å ta. Derfor ombestemte jeg meg etter et familieråd, som jeg håper alle respekterer, sier han.

Valon og Veton Berisha ble begge tatt ut i den norske troppen til kampene mot Hviterussland 31. august og Tyskland 4. september.

Landslagssjef Høgmo forstår avgjørelsen som nå er tatt.

— Jeg har hele tiden vært klar over at dette har vært en veldig vanskelig beslutning for Valon, Veton og resten av familien, og har stor respekt for valget. Vi ønsker å takke Valon for innsatsen, og ønsker han lykke til med landslagsspill for Kosovo. Samtidig gleder vi oss over at Veton spiller for Norge, sier han.

Landslagsledelsen vil vurdere om det blir hentet inn en ny spiller i troppen som møter Hviterussland og Tyskland i neste uke. (©NTB)