Fotball

Danskene våknet til helsvart forside: - Det er dypt deprimerende

– Hvis det danske landslaget hadde vært en bil, ville den blitt dumpet med et brak, skriver Ekstra Bladet. Berlingske (BT) reagerer med en svart forside.

Danske Berlingske (BT) er ikke nådige i sin dom etter Danmarks 0-0-kamp mot Armenia.
 • Fredrik Saltbones
  Fredrik Saltbones

– Idéløst og trøstesløst og uten vilje og energi.

Slik begynner Jacob Staehhelin, sportssjef i Berlingske (BT), sin kommentar etter Danmarks 0-0-kamp mot Armenia i går.

– Det er dypt deprimerende å skulle skrive en kommentar i september 2015 om dansk skuffelse i en gruppe som så ut til å være en drøm da den ble trukket, fortsetter BT-sportssjefen.

Mens denne landslagspausen har vært en drøm for norsk fotball, har våre naboer i sør slitt betydelig tyngre. Mot både Albania og Armenia har danskene spilt 0-0, og plutselig henger muligheten for å kvalifisere seg direkte til EM i en tynn tråd.

Tirsdag oppsummerer BT kampen med en helsvart forside på sportssksjonen i papiravisen. Se forsiden øverst i saken.

 • Sett denne? Da Danmark-treneren gjenkjente mannen på bildet, ble han rasende
SLAKT: Niklas Bendtner og de andre danske spillerne totalslakter etter 0-0 mot Armenia på bortebane. – Ynkelig, skriver Ekstra Bladet-sporten på sin forside.

Tror Danmark må gå via playoffDanmark innehar fortsatt andreplassen i gruppen, men både Albania og Serbia på plassene bak har én kamp mindre spilt.

– Uten å dra en forhastet konklusjon, tyder alt nå på at Danmark må komme seg til EM gjennom playoff. To spørsmål trenger seg på: 1. Er man komme til det punkt at man må si at Danmark ikke er bedre? 2. Vil Danmark være en berikelse for EM-sluttspillet i Frankrike? Det holder med ett svar: I nåværende tilstand vil ingen i EM savne Danmark, skriver sportsredaktør i Jyllands-Posten, Christian Thye-Petersen.

Allan Olsen, som er sportsredaktør i tabloidavisen Ekstra Bladet, går enda lenger enn sine kolleger i BT og Jyllands-Posten.

Totalslakt i Ekstra Bladet: Så pinlig var prestasjonen

– Hvis det danske landslaget hadde vært en bil, ville den blitt dumpet med et brak. Og det er ytterst tvilsomt om man ville fått noe vrakpant i retur. Så pinlig var innsatsen mot Armenia. De to latterlig svake kampene mot Albania og Armenia har vist at Morten Olsens mannskap på ingen måte er et kjøretøy som klarer å finne veien frem til Frankrike og neste års EM, skriver han.

De må sies: Danmark har fortsatt gode muligheter til å kvalifisere seg sluttspillet, både via playoff og direkte, men vinner Albania ”hengekampen” mot Serbia, blir det vanskelig å kapre andreplassen i gruppen. Danmark skal spille mot gruppeleder Portugal på bortebane (8. oktober) i sin siste kvalifiseringskamp.

DANMARK-SJEF: Danskenes landslagssjef Morten Olsen sitter på utgående kontrakt.

Tok massiv selvkritikkLandslagssjef Morten Olsen var heller ikke nådig med eget lags innsats etter 0-0 borte mot Armenia i går kveld.

– Det her er den dårligste kampen vi har spilt i løpet av min tid som landslagssjef. Det var forferdelig å se på og jeg har full forståelse for at mediene retter kritikk mot oss, sa Morten Olsen etter kampen.

Danmarks talentfulle midtbanestjerne, Pierre-Emile Højberg, som ble klar for utlån til Schalke 04 fra Bayern München, unnskylder seg overfor det danske fotballpublikummet.

– Det er trist at vi ikke presterer bedre enn dette. Når du tar på deg landslagsdrakten, er du nødt til å presse deg selv til det ytterste, men det gjorde vi ikke mot Armenia, sa Højberg.

Les også

 1. Nicki Bille snakker ut om bråket: - De sa ekle ting om familien min

 2. Da Danmark-treneren gjenkjente mannen på bildet, ble han rasende

 3. Danmark i trøbbel i EM-kvaliken

 4. Landslagsjobben som frister Hareide: - Ville vært en ære

Les mer om

 1. Internasjonal fotball
 2. Armenia
 3. Danmarks herrelandslag fotball