Fotball

Mjelde: - I dag synes jeg synd på spillerne

Start hevet seg kraftig i 2. omgang, men til tross for en rekke gode sjanser, var det Haugesund som vant 3-1 i Kristiansand.

Starts Lars-Jørgen Salvesen depper underveis i tapet mot Haugesund på hjemmebane.
 • Åge Harald Drangsholt

KRISTIANSAND: Etterpå syntes Start-trener Mons Ivar Mjelde synd på spillerne sine.

— I dag spiller vi en god kamp. Det er lenge siden vi har spilt så bra. Men det er farlig når vi skaper sjanser og skaper sjanser, men ikke setter dem. Da skal det kun en kontring til så står det 2-0, sier Mjelde til Cmore.

Han legger dessuten til:

— Det er klart at Haugesund har effektive spisser. Men vi har også tre balltap sentral som sender dem alene med keeper. Det handler om ferdigheter. Men jeg kan ikke klage. Spillerne gjør sitt ytterste og står på, men i dag synes jeg litt synd på dem i forhold til det de presterte, sier Mjelde.

Haugesund åpnet best

I 1. omgang var det Haugesund som kom best i gang. De var mer aggressive enn vertene, og tok ledelsen etter åtte minutters spill. Lars-Jørgen Salvesen mistet ballen på midtbanen, Haugesund sendte en stikker gjennom og den tok Kristoffer Haraldseid vare på best mulig måte da han trillet ballen forbi Håkon Opdal.

(Artikkelen fortsetter under videoen):

svp://101369?view=bt

For Starts del gikk det 14 minutter før de var i nærheten av mål, men headingen til Rolf Daniel Vikstøl gikk like utenfor. Men Start kom bedre med etter kalddusjen, fikk opp aggressiviteten og midtveis i omgangen kom lagets beste sjanse i første omgang. Et frispark fra Erlend Segberg ramler ned hos Espen Hoff, som skyter på hel volley og tvinger Per Kristian Worre Bråtveit ut i full strekk.

Start bedre i 2. omgang

Men Haugesund var det beste laget før pause, og mot slutten av omgangen var både Daniel Bamberg og Christian Gytkjær nær ved å doble ledelsen. Bamberg på et langskudd fra 25 meter som Opdal slo til corner mens Gytkjær var nær ved å foten på ballen etter at Opdal måtte gi retur på et svakt skudd.

Etter pause var det et helt annet Start-lag som kom på banen. Med stor aggressivitet og entusiasme gikk de rett i strupen på Haugesund, og rullet opp en rekke gode angrep. Blant annet var både Rolf Daniel Vikstøl og Lars-Jørgen Salvesen nær ved å heade inn utlikningen, men begge gangene fikk Per Kristian Bråtveit fingrene på ballen. Nærmest var i imidlertid Salvesen, men han klarte utrolig nok å skyte over på åpent mål.

Kristjansson reduserte

Og i stedet for utlikning, skjer det som ofte skjer i fotball. Haugesund kontrer, og spiller gjennom Simon Diedhiou, som triller ballen sikkert i mål til 2-0. Noe av lufta går ut av Start, men de har heller ikke marginene med seg. Som for eksempel da Gudmundur Kristjansson går til linja, legger inn til Mads Stokkelien som dundrer ballen i stanga.

Start forsøker seg med et par bytter, men når Start igjen mister ballen på midtbanen, og Haugesund spiller gjennom Christian Gytkjær, står det plutselig 3-0. Start fikk til slutt sin fortjente redusering etter at Kristjansson knallet inn en retur etter stangskuddet fra Kristoffer Ajer.

Les også

 1. Starts midtbane mot Haugesund: En 18-åring og en 17-åring

 2. - Start ser sikkert på oss som en overkommelig motstander

 3. Ajer spilte med brudd i hånden

Eliteserien

SVUTMP
1Lillestrøm86201751220
2Viking96211871120
3Molde8512158716
4Strømsgodset84131111013
5Bodø/Glimt7331159612
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. IK Start
 3. FK Haugesund