Fotball

Spesielt én ting ved Ødegaard imponerte Drillo: – Han har tatt store steg

Martin Ødegaard hylles for den defensive innsatsen i kampen mot Albania.

Martin Ødegaard har tydelig tatt nye steg som fotballspiller det siste året. Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

  • Halvor Ekeland
  • Odd Inge Aas
    Journalist

ELBASAN/OSLO: De fleste som har fulgt litt med på norsk fotball de siste årene, vet hva slags teknikker Martin Ødegaard er. Han er kjent for ballbehandlingen, overblikket og godt utførte avgjørelser på kort tid.

Mot Albania mandag kveld, viste han også frem noen andre egenskaper som imponerte tidligere landslagssjef Egil Drillo Olsen.

– Han har virkelig tatt store steg defensivt, slo Drillo fast underveis i kampen.

Les også

Norge-børsen: «Han har tatt spillet sitt opp på et høyere nivå enn tidligere»

– Det sugde krefter

På den regntunge og våte gressmatten i Albania, gjorde det norske landslaget mye av det Lars Lagerbäck har pratet mye om.

Den norske landslagssjefen har savnet at Norge skal være et lag som gjør vondt å møte. Norge skal være vikinger. Jobbe hardt som et kollektiv. Mot Albania gjorde de nettopp det. Samtlige spillere.

– Om det var noen svar på tiltale, det vet jeg ikke, men vi fighter veldig bra sammen. Vi gjør en solid jobb. Det hjelper å ha en bunnsolid defensiv struktur. Da kan vi vinne kamper selv om vi bare scorer ett mål. Selv om vi skal score flere i dag, mener Ødegaard.

Ødegaard la ned mange kilometer i løpet av de drøyt 70 minuttene han spilte. Da var det også slutt på kreftene for 19-åringen fra Drammen.

– Jeg løper mye og vinner en del baller. Jeg får satt opp en del kombinasjoner. Vi er bra alle mann. Personlig vinner jeg også noen baller og får fightet litt. Det var en veldig tung bane å løpe på. Det sugde krefter. Det var tungt, forteller Ødegaard.

– Føler du at du nå har bevist at du også mestrer en sånn del av spillet?

– Det er alltid en del av det. Det prøver jeg å gjøre hver kamp. Gjøre den defensive jobben, komme inn i situasjoner og vinne baller. Da får jeg jo ballen mer selv også, sier Ødegaard.

Les også

Midtstopperens drømmedebut: Sikret norsk seier etter åtte minutter på banen

Hyller Maars Johnsen

Ødegaard har hatt en tidvis meget god sesong i Heerenveen. Han har riktignok ikke levert så mange mål og målgivende, men har i større grad bidratt på andre måter.

Ifølge en undersøkelse statistikksentralen OPTA har gjort for VG, er drammenseren blant spillerne i Nederland med flest pasninger på motstanderens banehalvdel og flest vellykkede pasninger inn på siste tredjedel av banen.

Det tok riktignok litt tid før Lagerbäck tok med Ødegaard i sin første landslagstropp.

– Tror du at du nå er blitt fast inventar på det norske A-landslaget?

– Jeg tror det er veldig basert på prestasjon i klubb og på landslaget. Jeg tror ikke det er noe fast han har tatt ut nå. Det handler om å prestere i klubben, så får man håpe det hjelper på, sier Ødegaard.

Det var ingen tvil om at Ødegaard gjorde en god kamp. Mot Albania så vi et norsk landslag hvor nesten samtlige spillere gjorde en god kamp. Selv syns Ødegaard at en annen spiller i nederlandsk liga var banens beste.

– Jeg syns spissene våre er bra. Bjørn (Maars Johnsen, red.anm.) er veldig bra, han vinner omtrent alle oppspill og fighter godt. Så har vi mange spillere som kjenner hverandre godt nå, som vet hvor vi vil ha ballen og har et godt samspill. Det er mange situasjoner hvor vi setter hverandre opp fint, hvor vi kanskje kunne hatt enda mer råskap så vi skaper enda litt mer, mener Ødegaard.

Les mer om

  1. Norsk fotball
  2. Martin Ødegaard
  3. Lars Lagerbäck