FIFA gransker Jim Solbakken-overganger

Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) undersøker flere spilleroverganger der agenten Jim Solbakken har vært involvert.

AGENT: Jim Solbakken, her sammen med Cardiff-spiller Mats Møller Dæhli, blir nå gransket av FIFA.
  • Fredrik Saltbones

Magasinet Josimar hevdet tidligere i høst at agent Jim Solbakken har brutt regelverket eller opptrådt klanderverdig i forbindelse med flere spilleroverganger.

Agenten ble beskyldt for å "skifte hatter" i forbindelse med overganger, og at han i realiteten har sittet ved flere sider av bordet.

Nå bekrefter generalsekretær i Norges Fotballforbund, Kjetil Siem, at FIFA er involvert.

Siem: Udramatisk at vi har kontaktet FIFA

– Jeg snakket med FIFA for noen dager siden, og etter det jeg forstår skal de komme med en uttalelse i løpet av 14 dager, sier Siem til TV 2, som meldte saken først.

Overfor Aftenposten presiserer Siem at det ikke ligger noe dramatikk i dette.

NFF-TOPP: Generalsekretær i Norges fotballforbund (NFF) Kjetil Siem.

– Vi kan kun behandle nasjonale saker, altså overganger fra en norsk klubb til en annen. Blir det snakk om noe internasjonalt, er det FIFA som er den rette instansen for å behandle det, sier NFF-toppen.

Les også

Jim Solbakken beskyldes for dobbeltrolle i overganger

– Dette er totalt udramatisk. Hadde vi ikke sendt det til FIFA og latt være å involvere den rette instansen, da hadde det blitt dramatisk. Dramatikken kommer først i det øyeblikket man finner noe, og foreløpig er det ingen tegn på at ulovlig er gjort, understreker Kjetil Siem.

FIFA vurderer om saken skal etterforskes

Generalsekretæren sier videre at både NFF og FIFA har sett på overgangene der Jim Solbakken har vært involvert tidligere. Men at påstandene i media den siste tiden har ført til at Norges fotballforbund nå har bedt Det internasjonale forbundet om å se på det på nytt.

– FIFA må da velge om det skal startes en etterforskning eller ikke, og de kommer nok med en uttalelse innen 14 dager, sier Siem, og presiserer at NFFs kutyme er at alle tips blir tatt tak i.

– Enten gjør vi det selv, eller så sender vi det videre til denne rette instansen.

I Josimar-artikkelen rettes det spesielt fokus mot overgangen til Mame Biram Diouf fra Molde til Manchester United i 2009. Solbakken beskyldes for å ha representert både Molde og Diouf i forhandlingene med United.

— Jeg representerte aldri Diouf ved den overgangen. Det var det en advokat fra Oslo som gjorde, og han jobbet ikke på vegne av meg. Det er en advokat som har representert mange i fotballen og idretten ved andre anledninger. Agentavtalen som det siktes til mellom Diouf og meg hadde som alle slike kontrakter en gyldighet på to år fra den ble signert. Den hadde gått ut på dato da Diouf ble solgt, forklarte Solbakken overfor Aftenbladet da.