Fotball

Fredrik Gulbrandsen mister trolig hele sesongen

Molde-spissen Fredrik Gulbrandsen ble operert i dag.

Fredrik Gulbrandsen skadet seg i sesongoppkjøringen. Nå ryker etter alt å dømme hele sesongen for Molde-spissen.
  • Jan H. Indbjør

Molde-spissen sleit korsbåndet i høyrekneet i treningskampen mot FC Midtjylland for to og ei halv uke siden. Han har vært gjennom grundige undersøkelser etterpå, og skadeomfanget har vært kjent for spilleren og klubben noen dager.

Offensiv innstilling

Onsdag morgen ble han operert i Drammen. Han er derfor ikke tilgjengelig for intervju nå, men via Molde FKs nettside gir han følgende kommentar:

— Det er selvsagt «kjipt» at det skulle skje nå med tanke på sesongen, men skjedd er skjedd, og nå fokuserer jeg på opptrening og at jeg skal komme enda sterkere tilbake. Det er også viktig at jeg tar med meg lærdommen gjennom opptreningsperioden – og kommer tilbake som en bedre spiller.

For MFK-trener Tor Ole Skullerud og forrige sesongs dobbeltvinner er dette naturligvis veldig dårlig nytt, men aller verst er det for spilleren.

— Skader oppstår og det er en del av dette gamet. Nå har vi brukt tid på å utrede skadesituasjonen skikkelig og på å planlegge opplegget for Fredrik framover. Vårt støtteapparat har god erfaring med og kompetanse på å hjelpe skadde spillere opp og tilbake igjen. Vi bruker ikke tid på spekulasjoner om når Fredrik kan være tilbake på banen, men sørger for at han får et best mulig tilbud i månedene framover, sier Skullerud til Rbnett.

Det tynnes altså betydelig ut i MFKs spiss-stall denne vinteren. Daniel Chima Chukwu er solgt til kinesiske Shanghai Shenxin og Björn Bergmann Sigurdarson dro fra MFK etter at låneavtalen med Wolverhampton gikk ut etter sesongslutt i fjor.

Les også

Molde fornøyd med salget av sesongkort - 400 foran fjoråret

Spissjakt?

Ola Kamara er på MFK-lån fra Austria Wien denne sesongen, og i tillegg er Sander Svendsen og Tommy Høiland høyaktuelle alternativer i spissgruppa. Det er foreløpig usikkert om Ben Spencer vender tilbake til MFK nå eller fortatt blir lånt ut til annen klubb.

Skullerud vil imidlertid ikke bekrefte at klubben nå jakter på en erstatter eller flere for Fredrik Gulbrandsen.

— Vi har fortsatt gode spisser i stallen, og forholder oss til dem vi har til enhver tid. Men vi jobber alltid i markedet, uansett skader eller ikke.

Gulbrandsen ble for øvrig operert på samme klinikk som Joshua Gatt og Magne Simonsen, som nå er på vei tilbake etter sine korsbåndskader. Simonsen trener med ball igjen nå, Gatt slutter seg til MFK-troppen igjen disse dagene og skal være med laget til Marbella de neste to ukene. I går var han på legesjekk i Oslo

Les også

  1. Her er den nye Molde-drakta

  2. Molde-spiller i alvorlig bilulykke: - Jeg kunne jo blitt lam eller mistet livet

Eliteserien

SVUTMP
1Molde1493234132130
2Bodø/Glimt1474329151425
3Lillestrøm137332016424
4Kristiansund137241312123
5Rosenborg146442619722
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Fredrik Gulbrandsen
  3. Molde FK