Carew: - Det svartnet for meg

John Carew snakket ut om «slagene i Drammen» i TV 2-dokumentar.

Bråket mellom Riise og Carew sendte sjokkbølger gjennom Fotball-Norge.

8. september 2003 vil for alltid bli stående som en mørk flekk på kartet for norsk fotball. For etter en krangel på landslagets trening i Drammen endte dagen med at John Carew slo ned John Arne Riise i spillerbussen. Onsdag fortalte den tidligere spissen om episoden i dokumentaren «Fotballeventyret Carew», som ble sendt på TV 2. – Stemningen var dårlig. Jeg var grinete, alle var grinete. Folk var grinete på hverandre. Selv var jeg egentlig nede i en bølgedal. Det oppstod en situasjon med John Arne tidlig på treningen. Da vi jogget ned begynte å diskutere, og vi sa ting til hverandre som vi ikke burde sagt, fortalte Carew om foranledningen til episoden i spillerbussen.

Eksplosjon

Den nåværende TV 2-eksperten Claus Lundekvam, da midtstopper, satt like ved da det smalt i spillerbussen. I dokumentaren fortalte både han og Carew selv at de to kranglefanene fortsatte diskusjonen i bussen, før alt plutselig smalt.

– Det kom en helt sinnssyk eksplosjon fra Carew. Jeg husker at han kom rundt setet mitt med en knyttet høyrehånd. Store, sterke John Carew fyrte av så hardt han kunne. Han sneiset hodet til John Arnerett i vindusruten. Heldigvis klarte tre mann å dra vekk Carew før det roet seg, sa Lundekvam, og betegnet det som «jævlig skremmende».

– Begeret rant over og det svartnet for meg, la Carew til.

Etter episoden, som skjedde i perioden mellom kampene mot Bosnia og Portugal, tok det et halvt år før spissen var tilbake på landslaget.

– En snill mann

Forholdet mellom de to fotballprofilene er nå langt bedre enn for elleve år siden. Nylig var Carew gjest i bryllupet da Riise giftet seg med Louise Angelica Markussen.

Carew (t.h.) var gjest i Riises bryllup i sommer.

– Det skjedde for mange år siden og er egentlig glemt nå. Vi skværet opp samme kvelden og nå er vi veldig gode venner, sa Riise til TV 2 tirsdag. Det ble bekreftet at Carew.– Vi skævret opp på kvelden. Han kom på rommet mitt og sa unnskyld, og jeg sa unnskyld for det jeg hadde gjort. vi var vel egentlig venner igjen før klokka 12 på kvelden, sa Carew.

Riise fikk også spørsmål om Carew er en sterk mann.

– Haha, han er den sterkeste mannen jeg har møtt i hvert fall, både på og utenfor banen. Men han er også kanskje den snilleste mannen jeg vet om, svarte Riise.

Carew er for tiden blant annet fotballekspert for TV 2, mens Riise ennå er på klubbjakt, etter at venstrebackens kontrakt med Fulham ikke ble forlenget.

Utenomsportslig fokus

I dokumentaren fortalte Carew, som har spilt i Lørenskog, Vålerenga, Rosenborg, Valencia, Roma, Besiktas, Lyon, Aston Villa, Stoke og West Ham, at han følte seg fotballmett etter å ha spilt Champions League-finale for Valencia som 21-åring.

– Jeg følte jeg ikke kunne komme høyere opp enn jeg hadde gjort da.

Samtidig ble det mye festing og utenomsportslig fokus for nordmannen.

– Da var mye å forholde seg til. Og når en 20-åring blir mangemillionær plutselig så skjer det ting i hodet. Jeg har vel har ikke vært en typisk norsk idrettsutøver utenfor banen til tider, sa Carew i dokumentaren.

Mange har undret seg på om Carew kunne vært enda bedre om han i strørre grad hadde levd som en toppidrettsutøver. Selv mener han at han ikke hadde klart et slikt liv.

– Mange mener jeg vurde vært hjemme og i seng klokka ni hver kveld, og at jeg skulle møtt opp og hatt egentrening to timer før trening hver dag. Men det hadde ikke gått for meg, sa spissen.

Det var tidligere landslagssjef Egil Olsen enig i.

– Hadde du valgt en slik linje, så hadde du ikke blitt like god. Da hadde du forfalt, sa Drillo til Carew i dokumentaren.