Dette mener RBK-spillerne om Strandbergs exit

— Et tap for klubben og laget, sier keeper André Hansen.

Mister lagkameraten: Stefan Strandberg drar til Russland. Det mener både Pål André Helland, André Hansen og Alexander Søderlund at er synd for RBK.
  • Birger Løfaldli

LILLESTRØM (adressa.no): Rosenborgs landslagsspillere er lei seg for at Stefan Strandberg drar fra Trondheim.

— Det er synd og et tap for klubben og laget. Han har vært meget god i midtforsvaret fra start i år. Men slik er fotballen, så vi får bare akseptere det, sier André Hansen til Adresseavisen.

Tidligere i dag ble det klart at RBKs midtstopperkjempe drar til FC Krasnodar i Russland.

— Jeg har hatt et tilbud fra dem en god stund, og vurdert det opp mot andre tilbud, RBK inkludert. Når alt kom til alt var dette en mulighet det var umulig å si nei til, sier Strandberg til rbk.no.

Tre og et halvt år

Kontrakten med den russiske klubben er på tre og et halvt år. Strandberg var tatt ut til landslagssamlingen, men ble sendt hjem på grunn av en kneskade.

— Vi må på få plass en erstatter. Vi har Jørgen Skjelvik i bakhånd som kan spille midtstopper, men vi har en litt tynn tropp i og med at Tore Reginiussen er ute, sier RBK-keeperen.

- Hvor mye vil dette svekke dere?

— Tiden vil vise om det blir et tap. Isolert sett har han vært fantastisk bra. Han er en veldig spillende midtstopper, sier Hansen.

Også Pål André Helland synes det er leit at Strandberg drar.

- Veldig kjedelig

— Det er veldig kjedelig for oss å miste Stefan. Han har vært utrolig bra. Han bidrar både på banen og i gruppa. Det er veldig synd, men jeg har vært litt forberedt på det. Jeg har pratet litt med ham og visste hvor det bar hen.

Helland innser at troppen begynner å bli tynn når Strandberg drar.

— Vi skal vise at vi er et kollektiv i RBK og må huke tak i en ny midtstopper som kan gå rett inn i et system som fungerer.

Alexander Søderlund sier dette om Strandbergs klubbskifte:

— Han er den beste midtstopperen i eliteserien, så det er synd for oss. Men slik er fotballen.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1HamKam00000000
1Lillestrøm00000000
  • Champions League-kvalifisering