Fotball

Forsøkte å overtale storebroren til å fortsette

Bjørn Helge Riise forsøkte å overtale en tårevåt storebror om å fortsette AaFK-karrieren. Kjapt skjønte han at det var nyttesløs.

Bjørn Helge Riise (t.h) forteller at han ikke hadde sjans til å overtale John Arne Riise til å fortsette. Her sammen med AaFK-direktør Henrik Hoff til mandagens pressekonferanse.
 • Eirik Nesset Hjelvik

Det var på vei hjem fra Hellas for kort tid siden at Bjørn Helge Riise ble oppringt av storebroren. Beskjeden han kom med var helt uventet.

— Det kom litt som et sjokk på meg. Jeg ble både sjokket, trist og litt irritert. Jeg har jo merka litt at den driven, gløden og alt du må ha for å være på toppen har dalt litt, men jeg hadde ikke sett den her komme. Jeg prøvde å overtale han, men det var ikke sjans, sier Bjørn Helge Riise til smp.no.

Les også

 1. John Arne Riise slutter i Aalesund på dagen

 2. Fotball-Norge hyller John Arne Riise: - En av de aller største

 3. Riise: - Jeg klarer ikke gjøre det som skal til lenger

En tårevåt John Arne Riise måtte til slutt gi opp å fullføre samtalen med lillebroren.

— Da jeg kom hjem fra Hellas, og fikk satt meg ned og lot det hele synke litt inn, så skjønner jeg egentlig valget til John Arne. Jeg har full forståelse for det. Samtidig - med den situasjonen laget er i - så kan vi ikke ha med oss spillere på 85 prosent. Vi trenger spillere på 110 prosent. At John Arne da velger å tre til side, skal vi hylle han for, sier Bjørn Helge Riise.

I flere år har Riise-brødrene vært klare på at de har drømt om å avslutte karrieren i samme klubb. At Riise-brødrene hadde drømt om en litt annen avslutning er det ingen tvil om.

— Jeg synes det er kjempevemodig at det slutter slik, men slik blir det dessverre. John Arne kan uansett se tilbake på en fantastisk karriere. I mine øyne er han en av de aller, aller største, sier Bjørn Helge Riise.

På sin egen pressekonferanse fortalte John Arne Riise at han ser for seg å bli boende i Ålesund i tiden framover. Han åpnet for å bidra inn mot AaFK i tiden framover.

Bjørn Helge Riise håper det blir realisert.

— Jeg skal få John Arne til å fullføre trenerkursene og den biten der, så håper jeg at AaFK er smarte nok til å bruke han framover. Han har spilt for utrolig mange store europeiske klubber. Den erfaringen og viten han har er det ingen i denne klubben som er i nærheten av å ha, sier Bjørn Helge Riise.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt28178354233159
2Molde28175665362956
3Viking2815675546951
4Lillestrøm2813694437745
5Rosenborg28128853391444
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Aalesunds FK
 3. Bjørn Helge Riise
 4. John Arne Riise