Fotball

Blytung West Ham-debut for Håvard Nordtveit

Landslagsspilleren var involvert i to baklengsmål da London-laget tapte i Europa.

Håvard Nordtveit (til venstre) jubler sammen med lagkameratene etter utligningen. Nordtveit var involvert i begge West Hams baklengsmål.
  • Sindre Trygsland

Det ble ingen drømmestart for Håvard Nordtveit i West Ham-drakta. Hans lag tapte 1-2 mot slovenske NK Domzale i 3. runde i europaligakvalifiseringen, og blir dermed nødt til å snu oppgjøret på hjemmebane i London.

Håvard Nordtveit (nederst, nest til høyre) startet torsdagens oppgjør for West Ham.

1-0-scoringen til hjemmelaget kom etter at nordmannen hadde handset i egen 16-meter, der Matic Crnic omsatte det påfølgende straffesparket i mål. Gjestene fra England slo raskt tilbake med midtbanegeneral Mark Noble, men like etter pause avgjorde vertene.Matic Crnic scoret scoret sitt andre mål for kvelden, ifølge BBC etter at en passiv Nordtveit ikke hadde gått i press. Nordmannen pådro seg også et gult kort i Slovenia.

Les også

Brøndby-fansens fyrverkeri avbrøt kampen mot Hertha Berlin

— Crnic mottar ballen på venstresiden før han skjærer inn i feltet, og når Nordtveit ikke er villig til å gå i duell, skrur sloveneren ballen i hjørnet bak Adrian, skriver TV-kanalen på sine nettsider.

Nordtveit fikk tillit fra start i West Hams borteoppgjør. London-laget stilte et sterkt mannskap i kvalifiseringskampen til Europa League, med blant andre nysigneringen Sofiane Feghouli fra start.

Profilerte spillere som Andy Carroll, Mark Noble og Enner Valencia var også med i startoppstillingen. Martin Samuelsen var ikke med i troppen.

Flere andre nordmenn var involvert i Europa-cup torsdag. Det ble seier 1-0 for Per Ciljan Skjelbred og Rune Allmenning Jarsteins Hertha Berlin i møte med danske Brøndby i europaligakvalifiseringen.

Markus Henriksen spilte fra start da AZ Alkmaar vant torsdag.

Det samme utfallet ble det også for Markus Henriksen og AZ Alkmaar mot greske Giannina. Ole Sælnes fikk tillit fra start for Saint-Etienne, men den franske klubben klarte ikke å avgjøre hjemme mot greske AEK Athen.I Sverige ble det nedtur for Haitam Aleesami og Thomas Rogne da IFK Göteborg tapte 1-2 hjemme for finske HJK.

Les også

  1. Avis: - Juventus aksepterer Uniteds rekordbud på Pogba

  2. Hevder norsk landslagsspiller er på vei til Italia

  3. Usain Bolts beskjed til Zlatan: - Jeg følger med på deg

Les mer om

  1. Europa League