Tidligere FIFA-topper etterlyses av Interpol

Det internasjonale politisamarbeidet sender ut «rødt varsel» på seks involverte i skandalen.

interpoolfifa.jpg

Interpol sendte i dag ut «rødt varsel» for seks av de som er innblandet i FIFA-skandalen. «Rødt varsel» er ikke det samme som en internasjonal arrestasjonsordre, men betyr at de nevnte seks er ønsket arrestert av en nasjon i Interpol-samarbeidet. At det nå blir sendt ut et ekstra varsel på disse betyr at de føler at de ikke har kontroll på disse personene.

De seks som nå blir merket rød av Interpol er:

Jack Warner ble arrestert, men sluppet fri mot kausjon. Han har siden drevet valgkamp hjemme på Trinidad og Tobago.

Jack Warner (72) fra Trinidad og Tobago. Han er den tidligere visepresidenten i FIFA som trakk seg på grunna av korrupsjonanklager. Warner ble arrestert i hjemlandet, men ble sluppet ut mot kausjon. Nå ber Interpol medlemslandene om å være ekstra oppmerksom på ham. Nicolás Leoz (86) fra Paraguay. Han er tidligere medlem av FIFAs eksekutivkomité og president i Det søramerikanske fotballforbundet (CONMEBOL). Ifølge The Guardian skal Leozvære satt i husarrest av en dommer i Paraguay.

Alejandro Burzaco (50) fra Argentina. Han er leder av marketingselskapet Torneos y Comptencias.

Hugo Jinkis (70) fra Argentina. Han er en av toppene i markedsselskapet Full Play som gjorde forretninger med FIFA.

Mariona Jinkis (40) fra Argentina. Sønn avHugo og også en av av toppene i markedsselskapet Full Play som gjorde forretninger med FIFA.

José Margulies (75) fra Brasil. Eier av medieselskapet Valente Corp og Somerton Ltd. Interpol gjør oppmerksom på at Marguiles også bruker navnet José Lazaro.

Alle de over nevnte er en del av siktelsen som ble offentliggjort av den amerikanske justisministeren Loretta Lynch onsdag i forrige uke.

— «Rød varsling» er en av måtene Interpol informerer sine medlemsland at en arrestordre for en person er blitt utstedt av en juridisk myndighet og at man søker en arrestasjon av den ønskede personen med sikte på utlevering, heter det i en pressemelding fra Interpol.

De gjør det også klart at Interpol ikke sender egne folk for å utføre slike arrestasjoner. Arrestasjonen må utføres av den nasjonale myndigheten hvor personen befinner seg.