Fotball

Hegerbergs klubb knuste sjanseløse Avaldsnes

En skadet Ada Hegerberg fikk se et overlegent Lyon fra tribunen.

Ada Hegerbergs Lyon hadde ingen problemerm med å slå Avaldsnes (Arkivfoto)

Lyon 5-0 Avaldsnes

Lyon, uten en skadet Ada Hegerberg, lekte seg til 5-0 over Avaldsnes i den andre kampen i 16-delsfinalen i mesterligaen i fotball for kvinner onsdag.

Lyon hadde ti skudd på mål og scoret på halvparten, mens de norske jentene hadde et eneste skudd som traff mellom stengene. Det var klasseforskjell mellom lagene, der vertene hadde styringen hele tiden.

Les også

Troppen er klar - men det var ikke en landslagssjef som tok den ut

– Jeg skal ikke spille i kveld på grunn av litt smerter i ryggen. Jeg kommer til å heie fra tribunen, tvitret Hegreberg.

Allerede etter tre minutter åpnet Wendie Renaud scoringsballen for de franske jentene. Hun headet en corner sikkert i mål. Fire minutter før første omgang var slutt økte Dzsenifer Maroszan ledelsen til 2-0. Det var helt fortjent at Lyon gikk til pause med ledelse, for Avaldsnes kom aldri inn i kampen og ble totalt overkjørt. De norske jentene yppet seg litt på hjemmebane i den første kampen og scoret to mål, men var ikke i nærheten av å score onsdag kveld.

Dermed ble det 10-2 til Lyon sammenlagt etter at Delphine Cascarino (59. minutt) og Eugenie Le Sommer (64. og 74. minutt) fastsatte sluttresultatet til 5-0. I tillegg til dette hadde Lyon også en scoring som ble korrekt annullert for offside.

Avaldsnes-jentene spilte seg knapt fram til en eneste sjanse og måtte bare innse at det er et stykke fram til europeisk toppnivå.

– Det er forskjell på det vi gjør her og det vi gjorde på hjemmebane, sa Avaldsnes' Maren Mjelde til Haugesunds Avis. (©NTB)

Les også

Avaldsnes yppet seg mot verdens beste

Les mer om

  1. Kvinnefotball