Mourinho: – Umulig å overgå Sir Alex

Merittene til managerlegenden er uoppnåelige, sier «The Special One».

José Mourinho har vunnet tre ligatitler med Chelsea. Det er langt opp til Sir Alex Fergusons 13.

Skotten førte United til i alt 13 ligatitler i sin tid på Old Trafford. Det er rekord i trenersammenheng i England. Mourinho har ingen tro på at han på sikt kan matche Fergusons bravader.

– Jeg har en lang vei å gå, men Sir Alex la lista helt umulig høyt for alle andre. Jeg kan ikke vinne 13 Premier League-titler, sier portugiseren til BT Sport.

Tre titler

– Jeg kan vinne 13 ligatitler, jeg tror jeg har åtte så langt. Men 13 i Premier League har jeg ingen sjanse på, tilføyde han.

Søndag sikret Chelsea seg årets ligatittel med 1-0-seier mot Crystal Palace hjemme på Stamford Bridge. Mourinho har dermed tatt tre seriemesterskap som trener i London-klubben. Også i 2004/05 og 2005/06 gikk Chelsea til topps under 52-åringens ledelse.

Les også

Terry med stikk til Benitez etter kjempesesong og ny ligatittel

Sir Alex Ferguson var 51 år da han tok sin første ligatittel med Manchester United. Likevel tror ikke Mourinho at han noen gang vil matche den avgåtte United-legenden.

Får hylles

Chelsea-kaptein Joh Terry nøler ikke med å gi sjefen mye av æren for suksessen klubben nå opplever.

– Han har vært fantastisk og fortjener mye respekt. Vi har vært et topplag siden dag én. Det sterkt å klare det, sier han.

– Han fortjener mye av æren, og det gjelder også teamet rundt ham. Lag kommer hit for å gjøre det vanskelig for oss, men han finner en måte bryte dem ned på. Derfor er han den beste. Vi elsker å jobbe med ham, tilføyer Terry.

Også denne sesongens ligacup-trofé fant veien til premieskapene på Stamford Bridge.

(©NTB)