Fotball

Molde-kapteinen: – Handler om det mentale

Etter tre kamper uten seier skal Molde søndag bryne seg på et Start-lag som står uten seier på over et år. Kaptein Joona Toivio krever mer fra seg sjøl og lagkameratene.

Molde-kaptein Joona Toivio forstår at publikum er misfornøyd med laget.
  • Andreas Witzøe

Joona Toivio har full forståelse for at publikum har vært misfornøyde med lagets prestasjoner den siste tida.

– Når vi taper er jeg ikke fornøyd med verken meg sjøl eller laget. Hadde jeg vært supporter hadde jeg også vært misfornøyd.

Les også

Ajer takker trenerveteranen Odd Berg for suksessen

Kan slå alle

Molde har de siste tre kampene i Tippeligaen tapt mot Sogndal, Viking og Sarpsborg. Toivio mener prestasjonene i disse kampene har vært altfor svake.

– Vi er altfor passive med ballen. Det er ingen som vil eller tørr å ta ansvar og gå foran. Vi må bli mer aggressive og gå framover i banen.

Han er klar på at laget er mer enn godt nok til å hamle opp med alle lag i Norge.

– Alle gutta vet vi er gode nok til å slå alle lag i serien. Kvaliteten er der, det handler om å få den mentale biten på plass.

På søndag møter Molde et lag som trolig sliter enda mer mentalt enn moldegutta.

– Det er viktig at vi går ut i hundre og ikke gir Start mulighet til å bygge opp sjøltilliten. Vi må få dem på bakbeina fra første stund, sier Toivio.

Kommuniserer ikke

Moldes finske landslagsspiller mener den sviktende sjøltilliten i laget kan endres med seier søndag, men for å få det til må de begynne å snakke sammen ute på banen.

– Det er altfor stille ute på banen. Vi snakker ikke sammen. Det er bra det er publikum ellers hadde det vært helt stille på stadion, sier han.

Toivio mener det er de erfarne spillerne som må stå fram for å snu trenden.

– Det er naturlig at prestasjonene svinger hos de unge. Da er det viktig at vi med erfaring går foran med aggressivitet og viser initiativ.

For snille

Toivio tror ikke laget mangler fysikk, men at manglende aggressivitet gjør at laget ser svakere ut fysisk enn motstanderne.

– De to som har kommet inn har erfaring og er mer fysiske enn de vi har her fra før. Jeg tror det vil bidra til mer aggressivitet, som igjen vil gjøre at vi ser mer fysiske ut, sier han.

Toivio forteller at stemningen i garderoben fremdeles er god tross den tunge perioden. Det handler om å ta med seg det de gjør på trening inn i kamp.

– Vi trener hardt og har bra kvalitet på treningene, men vi får det ikke ut i kamp.

Toivio tror spillerne er for snille med hverandre i kampsituasjon.

– Det handler om kommunikasjon i kamp. Vi må være strengere med hverandre, og kreve mer av hver enkelt. Sånn det er nå er vi for snille med hverandre.

Les også

  1. Ingen Deila-effekt for VIF – rotet vekk ledelsen mot Sogndal

  2. Fjørtoft: - Jeg fikk mine sjanser, men var kanskje litt utålmodig

Eliteserien

SVUTMP
1Viking86111761119
2Lillestrøm7520134917
3Molde7412137613
4Sarpsborg 086312107310
5Strømsgodset731389-110
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Joona Toivio
  3. Molde FK