Slik svarer RBK-Hoftun på Fagermo-kritikken

Odd-treneren sendte stikk til Rosenborg og hevder trønderne søker spesialbehandling fra Norges Fotballforbund.

DRO TIL NEDERLAND: Rosenborgs trenerduo Kåre Ingebrigtsen og Erik Hoftun besøkte Feyenoord sist helg. Her fra cupfinalen på Ullevaal.

Onsdag avanserte Rosenborg i Mesterliga-kvalifiseringen, da de norske seriemesterne — til tross for 3-2-tap - vant 5-4-sammenlagt mot IFK Norrköping.

Nå er Kåre Ingebrigtsen & co bare to hinder unna gruppespillet i Mesterligaen, som kan gi nye magiske kvelder for trønderne og opp mot 200 millioner i rene inngangspenger fra UEFA. Det første av de to hinderne er APOEL Nicosia fra Kypros, som kommer til Lerkendal onsdag 27. juli. Returkampen på Kypros spilles tirsdagen etter - bare tre dager etter at RBK er satt opp til å møte Viking i eliteserien.

Det fikk serielederne til å søke om utsettelse av kampen, noe Tove Moe Dyrhaug bekreftet overfor adressa.no i går. Akkurat det er ikke alle rivalene like komfortable med.

Viking misfornøyde

— NFF og Rosenborg vil flytte vår kamp om NI dager! Det kan da ikke NFF gjøre? Herregud, tror de at dette er en lekestue? spør Viking-trener Kjell Jonevret på Twitter.

Kritikken støttes av trøndernes så langt ergeste rivaler i eliteserien. Etter 16 serierunder ligger Odd på 2.plass med 33 poeng — fire poeng bak Rosenborg. Dag-Eilev Fagermo fyrte løs da han fikk høre Rosenborgs om søknad.

— Det er bare å dele ut gullet til Rosenborg hvis det skal være sånn. Da er det ikke konkurranse mellom klubbene på like vilkår i Tippeligaen, sier Fagermo til VG.

Les også

Rosenborg kollapset i Sverige, men er videre i Europa

Fra Hellas til Bodø på tre dager

— Rosenborg kommer i så fall til å vinne seriegullet med en bismak. Det er flaut at en klubb som Rosenborg, med sine ressurser og den største spillerstallen, må søke om spesialbehandling for å vinne Tippeligaen. Det er ikke rart at de kan toppe laget i Champions League-kvalifiseringen hvis de får utsatt kamper i Tippeligaen, fortsatte Odd-treneren.

Dag-Eilev Fagermo og Odd skal møte IFK Mariehamn

Hans lag fikk merke på det harde kampprogrammet i forrige uke, da de tapte 2-1 mot Bodø/Glimt søndag — og med det kastet bort en gylden mulighet til å tette igjen luken opp til Rosenborg. Tre dager tidligere måtte Fagermos menn på langtur i Europacup, da de tapte 3-0 mot PAS Giannina i Hellas i Europaligaen.

Rosenborg viser til at NFF før sesongen sa at de skulle legge til rette for norske klubber i Europa og at det ikke vil være gunstig for serielederen å spille kamp i Rogaland lørdag.

— De (NFF) har jo sagt at Europacup er viktig og høyt prioritert for norske klubber. Derfor ønsker de å legge forholdene til rette for at vi får optimale forberedelser til kampene som kan sende oss til gruppespill, sier Erik Hoftun.

Les også

Målscorer De Lanlay om RBK-kollapsen: - Jeg kan ikke forklare hvorfor dette skjedde

Mener Odd nedprioriterer Europacup

Etter torsdagens trening svarte Rosenborgs assistenttrener på kritikken fra Fagermo og sendte et syrlig stikk sørover til Odd-sjefen.

— Vi satser på Europacup, i motsetning til Odd. De stiller ikke toppet lag i Europa, sier Hoftun.

— Sånn sett skjønner jeg utspillet hans, legger han til.

At Fagermo mener trøndernes eventuelle seriegull vil være med en bismak, er ikke den tidligere midtstopperen enig i.

— Nei, men igjen - vi satser alt på å komme inn i et gruppespill, for vi satser på Europacup, sier assistenttreneren.

Daglig leder Tove Moe Dyrhaug ønsket ikke å kommentere Fagermos utspill.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde23183254213357
2Lillestrøm23135540241644
3Rosenborg23127449311843
4Bodø/Glimt23126556302642
5Vålerenga23123842321039
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk