Furdal sørget for Nest-Sotra-fest

De nyopprykkede har fått en drømmestart i 1. divisjon.

ÅGOTNES (bt.no): Nest-Sotra imponerte de 1056 fremmøtte på Ågotnes søndag. Med frisk og kjapp angrepsfotball vant de grønne en fortjent seier over gjestene fra Hamar, og topper nå 1. divisjon.

— Dette var helt enormt, mer er det ikke å si. Publikum laget en vanvittig ramme rundt kampen, sier tomålsscorer Johnny Furdal.

- Vant med å vinne

Nest-spiss Steffen Skålevik startet moroen, uten å gjøre så mye annet enn å følge en lang ball i bakrom etter syv minutter. HamKam-keeper Lars Øvernes kom ut og klarerte rett i Skålevik, slik at ballen spratt direkte i mål.

— Det er ikke mange som gidder å springe på en sånn ball. Steffen kan vurdere å bli maratonløper slik som han holder på under kampene. Det kan ikke være lett å spille mot en som løper så mye. Derfor fortjener han alle mål han får, sier Furdal, som selvsagt er meget fornøyd med, men ikke direkte overrasket over, starten på sesongen.

— Vi er jo vant til å vinne fra i fjor. I tillegg har vi den ekstra gnisten og innsatsen som er typisk for et nyopprykket lag, sier Furdal.

Furdal avgjorde

Men også HamKam hadde sine forsøk i innledningen. Martín Sanchez Olsen i Nests mål reddet glimrende ved et par anledninger, men måtte til slutt gi tapt. Fredrik Sjølstad satte inn 1-1 etter 18 minutter etter litt klabb og babb i hjemmelagets felt.

Det hindret ikke Nest i å fortsette å produsere sjanser, og etter en halvtime fikk de uttelling etter en pen kontring. Ballen endte hos Johnny Furdal, som satte inn 2-1 fra kort hold.

I starten av andre omgang gikk Petter Martinsen i bakken i HamKams felt og fikk straffe, men Thomas Kleppe traff målvakten med sitt forsøk fra elleve meter. Etter dette fortsatte Nest å styre spillet, og produserte også de farligste sjansene.

Et snaut kvarter før slutt fikk Nest-kaptein Ruben Hetlevik sitt andre gule kort. Men selv med én mann mer maktet ikke HamKam å skape det store, og i det 82. minutt punkterte Johnny Furdal kampen med sitt andre mål for dagen. Dermed kan Nest juble over en drømmestart i 1. divisjon.

Nekter å ta av

Nest-trener Alexander Straus virker mest opptatt av ikke å ta av.

— Vi står med seks av seks poeng, men en slik poengsum rykker vi ned med. Og vi har enda større forventninger til oss selv enn det vi leverte her. Første omgang var ikke så bra, men i andre omgang begynte vi å ting til. De gangene vi klarte å være presise i overgangene våre, var HamKam sjanseløse, fastslår Straus.

Han er glad for å se at Skålevik har funnet seg til rette på topp etter at fjorårets spydspiss Tim Nilsen forsvant til Sogndal.

— Det er veldig viktig for oss å ha en som kan score mål der fremme nå som Tim er reist. I tillegg til Steffen, har vi flere i bakhånd, som Simen Næss, sier Straus, trener for 1. divisjons lederlag.

SPORTSDØGNET: