Fotball

- Berre var den dårligst trente av alle

VIF-veteranen i gang med sin 20. sesong på toppnivå. Hva sier kompisene om 38-åringen? Se video.

 • Ragnhild Ås Harbo
 • Kjetil Flygind

LA MANGA (aftenposten.no): Vålerenga-trener Kjetil Rekdal mener Morten Berre bare blir viktigere og viktigere for VIF.

Veteranen, med småpene 343 obligatoriske kamper for Vålerenga, ble i en alder av 38 år lagets toppscorer i fjor, med ti mål.

— Jeg har ingen planer om å gi meg ennå. Jeg pleier å skrive ettårskontrakter, det er enklest. Og så får vi se hvordan det ser ut etter sesongen. Men har klubben bruk for meg, kroppen min er fin og lysten er der, så ser jeg ingen grunn til ikke å fortsette. Jeg synes det er veldig gøy å spille fotball fortsatt sier Morten Berre.

- Et forbilde for alle

I januar signerte han en ny kontrakt med klubben han har vært i siden 2003. Det gjorde han etter en imponerende fjorårssesong, hvor han var blant Kjetil Rekdals beste og viktigste spillere i en sesong hvor det kladdet tungt. VIF-treneren vet at Berres erfaring og kvaliteter, både som spiller og person, er gull verdt. Derfor har supporteryndlingen fått spesialoppgaver av Rekdal.

— Morten har utrolig mye å lære fra seg. Han er vokst opp med fotballen, han har utviklet seg i takt med den, og han har vært seriøs over mange år. Han er godt trent, han passer på kroppen sin og lever deretter. Og i løpet av det siste året tror jeg han har stått over maks to treninger. Han er et forbilde for alle spillere med sine holdninger og sine kvaliteter. Derfor har han fått en rolle inn mot de unge spillerne i klubben. Han blir viktigere enn noen gang. Vålerenga har veldig godt bruk for ham, men det vil være en sensasjon om han spiller alle kampene, sier Rekdal.

Men kompisen, og mangeårig lagkompis i VIF, Freddy dos Santos, kjenner Berre godt. Han husker en ikke fullt så veltrent Berre som Rekdal snakker om.

— Han var den dårligst trente av alle da vi var yngre. Så han hvilte da, mens vi andre trente, sier TV 2-reporteren og humrer.

Se mer i videoen øverst i saken

Mentor

Berres oppgave er å integrere de unge spillerne i troppen, og være en slags mentor for dem som en dag skal overta for ham. Rekdal mener Berres vinnervilje, rutine, erfaring og "smartness" er gull verdt for de unge.

— Vi må få spilt Vålerenga tilbake i toppen av norsk fotball. Det er det vi jobber mot. Og da blir min oppgave å se litt ekstra etter de yngre i laget. I tillegg blir det å bidra med det jeg kan, så får klubben bruke meg der de har behov for meg. Vi har mange unggutter her, men jeg tror og håper de kan slå til, sier mannen som debuterte for Skeid på A-lagsnivå i 1995. Han var med på å spille klubben opp i eliteserien, og siden har fotballen vært levebrødet.

— Det har skjedd mye siden den gang: spillet går fortere, spillerne er bedre trente og fokuset og oppmerksomheten fra omverdenen er mye større. Men det var gøy å spille fotball da, og det er det fortsatt, sier Berre, og smiler.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde18133238172142
2Bodø/Glimt18114348202837
3Lillestrøm18114332161637
4Rosenborg1897236221434
5Viking188553225729
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  ØKONOMI
  Publisert:

  Etter første natt i leiligheten, banket det på. – Det var en fyr som sa han skulle bo her.

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5