Fotball

Trenerens krav etter den kontroversielle gesten: - Han må vise respekt

West Bromwich-manager Tony Pulis har tatt en alvorsprat med James McClean.

Tony Pulis (til høyre) oppfordrer James McClean til å respektere den engelske nasjonalsangen. Til venstre har McClean akkuratt snudd seg idet nasjonalsangen spilles.
  • Pernille Ingebrigtsen

Det var før treningskampen mellom Premier League-laget West Bromwich og det amerikanske laget Charlson Battery i South Carolina i USA på søndag at den irske landslagsspilleren James McClean vendte ryggen til og så ned da den engelske nasjonalsangen ble spilt.

Det fikk mange til å rase på Twitter, og The Telegraph-journalist Luke Edwards skrev følgende:

— Hvis McClean finner synet av det britiske flagget og lyden av nasjonalsangen så fryktelig, kanskje han bør tjene pengene sine i et annet land.

Enkelte fans mente også at spilleren burde få sparken som følge av mangel på respekt.

Les også

Fotballprofil setter sinnene i kok i England med denne gesten

— Trodde det var greit å lukke øynene

Ifølge Daily Mail har West Bromwich-manager Tony Pulis nå snakket med McClean om opptrinnet og fortalt iren at han må respektere det engelske flagget.

Manageren sier videre at han har minnet spilleren på sitt ansvar, og han håper nå at man kan være ferdig med hendelsen.

— Jeg har sett bildene og han må stille seg mot flagget som alle andre, og det skjønner han. Han trodde det var greit å lukke øynene og bøye hodet ned i respekt for begge nasjonalsangene, men problemet er at han må se mot flagget, sier Pulis til klubbens hjemmeside.

Har skapt blest tidligere

Dette er ikke første gang McClean, som kom til West Bromwich fra Wigan i sommer, skaper blest for en tilsynelatende politisk handling. Han fikk mye kritikk i fjor høst da han nektet å spille med en «poppy» på drakta. Valmuen, som det heter på norsk, er et symbol som brukes for å minnes krigsveteraner på Remembrance Day, en tradisjon som ble startet etter første verdenskrig.

McClean ble buet ut hver gang han berørte ballen i kampen mellom Wigan og Bolton på Remembrance Day.

26-åringen har ikke brukt symbolet på flere år. McClean er nemlig født i Derry (offisielt navn er Londonderry) i Nord-Irland, byen hvor Bloody Sunday-massakren skjedde i 1972. Da ble 13 katolske demonstranter skutt og drept av soldater i den britiske hæren under en demonstrasjonsmarsj. Ytterligere en av demonstrantene døde noen dager senere på sykehus.

Les også

  1. Sterling scoret etter tre minutter i City-debuten

  2. Ings med sin første Liverpool-scoring

  3. Liverpool og Aston Villa enige om Benteke-overgang

Les mer om

  1. Engelsk fotball
  2. West Bromwich Albion FC