Fotball

Ørn-treneren: - En vanvittig kollektiv seier

Trondheims-Ørn tok tre viktige poeng mot forhåndsfavoritten.

VANT IGJEN: Trondheims-Ørn sikret seg en viktig trepoenger etter den sterke seieren mot Røa. Her feirer Guro Reiten, Andrea Haugstøyl og de andre jentene etter en Reiten-scoring i en tidligere kamp i år. Foto: Stein Langørgen

  • Lena Jørgensen

Røa — Trondheims-Ørn 1-2 (1-2)

— Det koker litt på slutten der, men vi ror seieren i land. Dette var en vanvittig kollektiv seier, sier Trondheims-Ørn-trener Thomas Dahle på telefon til adressa.no.

Da lagene møttes i fjor var det syv år siden Ørn hadde slått dem sist. Trønderne klarte å snu trenden på hjemmebane, men tapte på bortebane i fjorårssesongen.

I år har Røa åpnet sterkt. De lå dermed på tredjeplass på tabellen, tre poeng bak serieleder LSK, og poenget bak tittelforsvarer Stabæk, før de møtte Ørn mandag ettermiddag. Men Ørn, som lå på åttendeplass på tabellen, skulle likevel vise at de kunne hamle opp med Oslo-laget.

Brudd er lik mål

Marginene har ikke vært helt på de gule og blås side i åpningen av serien, og på tross av mange gode kamper sitter de igjen med få poeng. I mandagens bortekamp fikk de derimot god uttelling.

— Med en god Kristine Nøstmo i mål, en solid backrekke, og Ann-Iren Mørkved og Kristine Haugen sentralt, så fikk vi god balanse i laget slik at vi hadde kontroll på Røa som vi vet slår mye langt, sier Dahle.

Ørn stengte av Røas høyreside og fikk brudd på venstresiden deres. Bruddene var også suksessoppskriften som førte til begge Ørns scoringer denne flotte sommerdagen. Først var det Guro Reiten som satte ballen i nettmaskene etter kun ni minutter, før Andrea E. Haugstøyl satte inn bortelagets andre med ti minutter igjen av førsteomgangen.

Traff med byttene

— Maria Olsvik, Marit Clausen og Andrea Haugstøyl jobber knallhardt på topp i høyt press, og Tina Fremo kommer inn for Andrea i andreomgangen og er også veldig god. Vi treffer generelt godt med byttene, for Lisa-Marie Utland kom inn for «Anni» og hun gjorde også et godt innhopp, sier en fornøyd trener.

Bare et par minutter etter Ørns andre scoring sørget Røas Kine Kvalsvik for at kampen var helt åpen da lagene gikk til pause. Det sto 1-2 til bortelaget da dommeren blåste inn til hvilen.

Etter mange store sjanser, spesielt fra hjemmelagets side, sto pauseresultatet uforandret etter endt andreomgang. Ørn kjempet med nebb og klør på slutten, og kjempet til seg en viktig seier, tre poeng, og sørget for ikke å havne helt i de nedre rekker av tabellen når det er spilt åtte runder i Eliteserien for kvinner.

Les mer om

  1. Toppserien
  2. Røa IL
  3. Trondheims-Ørn