Hevder fotballstjerne testet positivt etter Champions League-finale – slapp unna straff

Real Madrid-kaptein Sergio Ramos skal ha avgitt en positiv dopingprøve etter Champions League-finalen mellom Real Madrid og Juventus i 2017.

Sergio Ramos er en av Real Madrids mest profilerte spillere. Han testet dopingpositivt etter Champions League-finalen i 2017. Bildet er fra øyeblikket han mottok pokalen etter seier i årets finale mot Liverpool.

Det kommer frem i dokumenter fra lekkasjen Football Leaks, skriver VG.

Football Leaks er historiens største datalekkasje. VG har som eneste norske mediehus, gjennom samarbeidet European Investigative Collaborations (EIC), fått tilgang til over 70 millioner dokumenter fra internasjonal toppfotball.

Det er ifølge disse dokumentene Ramos testet positivt i 2017. Real Madrids kaptein slapp unna – uten straff.

Les også

Enorm lekkasje viser fotballens skitne maktkamp. Men får det egentlig konsekvenser for superklubbene?

Legen tok på seg skylden

VG forteller at grunnen var at laglegen til Real Madrid påtok seg skylden for den positive prøven. Legen ga Ramos to sprøyter som skulle hjelpe han med problemer i venstre kne og skulder. Han oppga imidlertid feil stoff på skjemaet som ble levert i forbindelse med dopingkontrollen.

I sin forklaring, sendt til det internasjonale fotballforbundet (FIFA), sa legen at han skrev ned feil stoff på grunn av euforien over at laget hadde vunnet Champions League, i tillegg til «spesielle omstendigheter knyttet til dopingkontrollen».

En ekspert bekrefter overfor UEFA (det europeiske fotballforbundet som står for Champions League) at stoffet som ble funnet i Ramos’ dopingprøve tilsvarte samme mengde av det stoffet som var oppgitt i skjemaet.

Ramos fikk gå fri.

Les også

Lagerbäck bekymret for fotballens utvikling: – For meg er det litt fantasi når unge spillere kan tjene 100 millioner i året

Gikk i dusjen etter advarsler

Men 32-åringen har vært i dopingmyndighetenes søkelys også senere, så sent som i år.

15. april reiste Real Madrid til Malaga på bortekamp. Ramos og lagkameratene vant 2–1, men etterpå ble Ramos kalt inn til dopingtest med spanske antidopingmyndigheter.

VG skriver at Ramos spurte kontrolløren om han kunne dusje før han tok prøven. Han mente at lagkameratene ventet på han. De skulle rekke et fly.

Ramos fikk nei, men valgte likevel å gå i dusjen, til tross for at kontrolløren advarte han mot konsekvensene hvis han gjorde det.

Saken ble etterforsket. Det spanske antidopingbyrået har fortalt EIC-nettverket at etterforskningen ikke beviste at dopingreglene ble brutt.

VG og resten av EIC-nettverket har bedt Ramos, Real Madrid og lagets lege om kommentarer, uten å ha fått noen.

Sakene kunne fått stor påvirkning på karrieren til fotballstjernen, dersom han hadde blitt felt. Han kunne blitt utestengt i flere år i begge tilfellene.

Sergio Ramos har spilt for Real Madrid siden 2005. Med dem har han blant annet vunnet både den spanske ligaen og Champions League fire ganger hver.

I tillegg vant han VM med Spania i 2010.