Fotball

Solskjær: - Vi er på rett spor

Cardiff-manager Ole Gunnar Solskjær bekymrer seg ikke for et eventuelt nedrykk til nivå 2 i engelsk fotball.

Cardiff ligger nest sist i serien med ett poeng mer enn Fulham, og lørdag møtes nettopp de to bunnlagene til en såkalt «sekspoengskamp».

Cardiff tapte 0-4 for Hull i sin forrige hjemmekamp.

Presset på Solskjær og klubbeier Vincent Tan er betydelig. Solskjær har selv sagt at laget trenger fem seirer i de ti siste kampene for å overleve i divisjonen.

— Jeg planlegger ikke for nedrykk. Jeg ser etter poeng for å holde oss oppe. Det er der vi vil være, og jeg bekymrer meg ikke for nedrykk. Min jobb er å gjøre det best mulig for klubben. Vi er på rett spor, og potensialet er fantastisk, sa Solskjær under fredagens pressekonferanse, ifølge Wales Online.

Forklaring

Solskjær forklarte om hva han tenkte foran den særdeles avgjørende kampen mot Fulham, et Fulham som både har Brede Hangeland og John Arne Riise i troppen.

— Det er min jobb å plukke laget og gjøre dem mentalt klare. Jeg har sett Fulham spille, og vi tror vi vet hvordan de vil sette opp laget. Jeg vil se mot fra spillerne mine, og jeg vil se at de går ut på banen uten frykt.

Solskjær ville ikke spekulere i hva som skjer ved et eventuelt tap.

— Vil alt da være over? Spør meg etter kampen. Åpenbart er ingen av lagene fornøyd med uavgjort, begge trenger å vinne. Noen sier at presset ligger på oss siden vi spiller hjemme, men jeg vil mye heller spille her enn noe annet sted, sa Solskjær.

Møller Dæhli?

Solskjær forteller om en litt annerledes fotballuke, blant annet fordi ti av spillerne har vært opptatt med landslagsspill. I den kategorien finner vi også den norske midtbanemannen Mads Møller Dæhli.

19-åringen spilte en god kamp for Norge i 2-2-kampen mot Tsjekkia onsdag, men det er uvisst om han får sjansen fra start mot Fulham. (©NTB)