Fotball

Sen scoring hindret LSK-seier

Innbytter Christian Gytkjær ordnet 1-1 i åpningskampen.

Lillestrøm tok ledelsen ved Stian Ringstad, men Christian Gytkjær ordnet 1-1 for hjemmelaget Haugesund i eliteserien fotball lørdag.

I det 81. minutt scoret Gytkjær på returen fra LSK-keeper Arnold Origi, som så vidt klarte å slå unna skuddet til Alexander Stølås.

UAVGJORT: Lillestrøms Stian Ringstad i duell med Geir Ludvig Fevang. NTB scnapix

Sistnevnte hadde bare vært på banen i underkant av ett minutt før han ble sentral i angrepet som skulle føre til utligningsmålet.Det var høyst usikkert om Gytkjær kom til å rekke serieåpningen. Dansken har slitt med en vond hæl i flere uker, men fikk lørdag plass på benken. Angriperen fikk spille de siste 20 minuttene og viste hvorfor han er en kandidat til å bli årets toppscorer.

– Jeg fikk en sprøyte tidligere i dag, og jeg måtte få en til i pausen. Men jeg følte meg OK, sa Gytkjær til C More etter kampen.

Traff tverrliggeren

Fem minutter før utligningen hadde Stian Ringstad tatt Lillestrøm i føringen i solskinnet på Haugesund stadion. Forsvarspilleren slo en god pasning ut til innbytter Moryke Forfana på venstresiden, før han fikk ballen tilbake og plasserte 1-0 i lengste hjørne fra skrå vinkel.

– Det var jevnt i første omgang, men vi ble trykket bakover etter pause. Scoringen var derfor veldig viktig, sa Ringstad.

Før målene kom kampens største sjanse da Daniel Bamberg viste fram frisparkfoten etter 65 minutters spill. Han fikk et godt treff, men dessverre for hjemmelaget gikk ballen i undersiden av tverrliggeren, ned på streken og ut i feltet igjen.

Hands

FKH plukket opp returen og ropte på straffe da skuddforsøket ble blokkert av hånden til LSK-veteran Frode Kippe. Dommer Espen Berntsen lot spillet gå videre.

Det mener Lillestrøm-trener Magnus Haglund var en riktig beslutning.

– Handsregelen er vanskelig. Det tror jeg også dommerne føler. Det handler om vilje og om hånden er i en naturlig stilling eller ikke. Kippe strakk ikke ut armen for å ta ballen, sa Haglund til C More.

Få minutter etter Bambergs frispark burde Erling Knudtzon sendt Lillestrøm i ledelsen. En ball ble headet ned til spissen ved bakerste stolpe, men selv om han var upresset endte avslutningen hans like utenfor mål.

Haugesund-trener Jostein Grindhaug var fornøyd med det ene poenget.

– Vi visste at vi ville være litt rustne, så ett poeng er godt å ta med seg. Vi er ennå ikke helt der vi skal være, verken individuelt eller kollektivt, sa Grindhaug.

Lillestrøm tar imot Sandnes Ulf hjemme neste helg, mens Haugesund skal møte Start på bortebane. (©NTB)

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. FK Haugesund
 3. Lillestrøm SK

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  FKH kan juble for ny kontrakt

 2. FOTBALL

  Frisparkperle ødela festen

 3. FOTBALL

  Aalesund tok årets første seier

 4. FOTBALL

  Perry: - Det skal ikke gå an!

 5. FOTBALL

  Rosenborg seiret i åttemålsthriller

 6. FOTBALL

  Drillo om RBK: - Tafatt og uten bevegelse