Fotball

Fløya gikk på stortap på hjemmebane

Her kan du følge sportsdøgnet i vårt ferske studio.

TAPTE: Vilde Bratland og Fløya gikk på nytt tap i 1.-divisjon. Foto: Ronald Johansen

 • Robin Andersen

Hold deg oppdatert på idrettsbildet i Tromsø. Her får du siste nytt gjennom døgnet.

Følg studioet i vinduet nedenfor.

Festet innlegg
Jens (15) fikk proffkontrakt med TIL på bursdagen
i dag kl 13:21av Øyvind Sivertsen
DEL
AVTALE: Jens Hjertø Dahl.
AVTALE: Jens Hjertø Dahl. Foto: TIL.no

TIL-talentet Jens Hjertø Dahl har signert en treårskontrakt med klubben. Dahl signerte på 15-årsdagen sin, skriver TIL.no.

- Jens er en jordnær, sosial og herlig gutt som elsker å spille fotball. Han har både defensive og offensive styrker på banen, det er kult. I tillegg er han veldig i nuet og bare elsker å spille fotball. Vi er utrolig glade for at Jens og hans familie har valgt å skrive under på denne avtalen med Tromsø IL, sier akademileder Morten Giæver.

I sommer fikk Jens trene med A-laget. Han ble også tatt ut på den nasjonale talentleiren i Porsgrunn.

- Han har tatt med seg sine x-faktorer som førsteforsvarer, duellspiller og avslutter. Jeg tenker det viktigste han har utviklet seg på må være orientering. Det er veldig sjeldent han er uforberedt i en situasjon, sier Christian Markussen, som har vært trener for Jens på TIL D.

15-åringen startet å spille fotball i Fløya da han var fem år. Ett år senere startet han på TIL Bjerkaker. Der spilte han helt til han begynte i TIL-akademiet. Nå går han på NTG-U. 15-åringen er over 190 cm høy.

Siste innlegg
Har du tips eller spørsmål om dette emnet? Vi vil gjerne høre fra deg!
Send melding
 • av Øyvind Sivertsen
  DEL

  TIL risikerte kamputsettelse - her er troppen til LSK-kampen

  I TROPPEN: Erlend Sivertsen og Anders Jenssen. Det er ikke Ruben Yttergård Jenssen.
  I TROPPEN: Erlend Sivertsen og Anders Jenssen. Det er ikke Ruben Yttergård Jenssen. Foto: NTB scanpix

  "Gutan" skulle egentlig reise til Lillestrøm tidlig lørdag ettermiddag, etter en treningsøkt på Alfheim. Men på grunn av faren for flystreik, så de seg nødt til å booke om flybillettene og reise sørover fredag kveld.

  - Det var en sjanse for flystreik i dag, så da kunne man risikert at kampen måtte utsettes, forteller assistenttrener Lars Petter Andressen til iTromsø.

  Flere timer på overtid, natt til lørdag, kom Fellesforbundet og NHO Luftfart fram til et resultat i meklingen om flyoverenskomsten. Dermed ble det ikke streik.

  Søndag klokken 15.00 spiller TIL mot Lillestrøm på Åråsen i "seriefinalen". Ruben Yttergård Jenssen og Kent-Are Antonsen er suspendert.

  Her er troppen til kampen: Jacob Karlstrøm, Erlend Jakobsen, Lars Sætra, Simen Wangberg, Jostein Gundersen, Anders Jenssen, Jesper Robertsen, Steffen Skogvang Pedersen, Tobias Hafstad, August Mikkelsen, Lars-Gunnar Johnsen, Sakarias Opsahl, Erlend Sivertsen, Eric Kitolano, Mikael Norø Ingebrigtsen, Mohamed Ahamed, Fitim Azemi.

 • av Øyvind Sivertsen
  DEL

  Her kan du gå på ski i Tromsø: - Vi fikk en kjempeoverraskelse

   Tromsø Skiklubb Langrenn
  Tromsø Skiklubb Langrenn Foto: FINE SKIFORHOLD: Tromsø skistadion ved Tromsøbadet.

  Nå er det mulig å gå på ski på Tromsøya. Tromsø Skiklubb Langrenn melder nemlig at Kristian Olsen har preparert lysløypa (uten spor) med scooter fredag.

  - Vi fikk en kjempeoverraskelse fredag da vi så hvor mye det hadde snødd i natt. Det var nemlig ikke det Yr meldte, sier Olsen til iTromsø.

  Skiklubben melder om at det er "tromlet" mellom Prestvannet og Skibrua og på skistadion. Også lysløypa vest for skistadion er nypreppet uten spor.

  - Fram og tilbake får du deg fort 5-6 kilometer på en runde. Jeg så at det allerede i lunsjen var to-tre ivrige skiløpere i løypa, forteller Olsen, som håper at skiløypene holder seg i hele helgen.

  - Det meldes om kuldegrader fra Yr, og da får snøen festet seg ordentlig. Det skal heller ikke være noe særlig med nedbør i helgen. Fra mandag ser det imidlertid mørkt ut, ettersom det er meldt rundt åtte varmegrader, sier Kristian Olsen.

 • av Robin Andersen
  DEL

  Dette er Azemis plan for å rekke toppkampen

  SKAL TESTES: Fitim Azemi skal testes på fredagens trening.
  SKAL TESTES: Fitim Azemi skal testes på fredagens trening. Foto: NTB Scanpix

  Fitim Azemi måtte stå over onsdagens kamp mot HamKam på grunn av trøbbel med hamstringen.

  Torsdag hadde han en kort balløkt på Alfheim, der han sier til iTromsø at hamstringen kjennes litt bedre ut i dag enn i går.

  - Men jeg hadde håpet at jeg skulle være enda litt bedre i hamstringen. Samtidig kjente jeg ikke så mye til det. Jeg er optimistisk for å rekke søndagens match, sier Azemi.

  Spissen satser på at han klarer å trene normalt fredag og lørdag. Klarer han det, er han med på flyet sørover til kampen på Åråsen.

  - Hvis jeg ikke får noen reaksjon i morgen, så skal det gå fint å trene lørdag, sier 28-åringen.

  En annen som trøbler med skade, er veteran Magnus Andersen. Der er det også usikkerhet om han blir med mot LSK eller ikke.

  - Jeg håper å bli klar. Jeg skal teste litt i morgen for å kjenne hvordan det kjennes ut, melder Magnus Andersen til iTromsø.

 • av Øyvind Sivertsen
  DEL

  Nøkkelspillere mister toppkampen

  HER RYKER TOPPKAMPEN: Kent-Are Antonsen får gult kort mot HamKam.
  HER RYKER TOPPKAMPEN: Kent-Are Antonsen får gult kort mot HamKam. Foto: NTB scanpix

  Seieren mot HamKam ble kostbar for TIL. For både Ruben Yttergård Jenssen og Kent-Are Antonsen fikk gule kort og er suspendert når «Gutan» møter Lillestrøm på Åråsen søndag.

  Yttergård Jenssen og Antonsen har startet henholdsvis 23 og 22 kamper for «Gutan» denne sesongen.

  Les mer om hvordan TIL skal løse midtbanekrisen her.

 • av Tobias Stein Eilertsen
  DEL

  Iver (18) fra Tromsø sikret NM-gull på hjemmebane

  Peder F. Skogvang og Iver O. Heggelund.
  Peder F. Skogvang og Iver O. Heggelund. Foto: Privat

  Iver O. Heggelund (18) ble norgesmester i favorittøvelsen bøylehest søndag formiddag på hjemmebane i Tromsø.

  - Etter et fall i nettopp bøylehest klarte Iver bare så vidt å kvalifisere seg til finalen. Det var en revansjelysten Iver å finne i turnhallen søndag. Han turnet en langt bedre øvelse søndag, og satte press på dine argeste konkurrenter. En etter en nådde ikke opp, og da alle hadde gjennomført sine øvelser kunne Iver slippe jubelen løs! Dette var fortjent. Iver har jobbet lenge for dette, sier Børge Johansen i Tromsø Turnforening.

  Peder F. Skogvang ble Tromsø sin medaljegrossist denne helga. Han tok fire individuelle sølv (frittstående, hopp, skranke og svingstang), og var uhyre nært et gull.

  - Peder var så nærme som det bare går å komme gull i både hopp og svingstang. 0,05 og 0,1 poeng skilte Peder fra gullene. Vi er strålende fornøyd, selv om kanskje Peder føler det ble litt mye stang ut. Nå venter senioralderen. Det blir spennende å følge begge gutta videre, sier Johansen.

 • av Tobias Stein Eilertsen
  DEL

  Nå er Tromsø-damene serieledere

  BKTs damelag slo tilbake søndag.
  BKTs damelag slo tilbake søndag. Foto: Håkon Steinmo

  BKTs damelag gikk på 1-3 tap borte mot Koll Volley lørdag (25-21, 20-25, 25-12, 25-22), men slo voldsomt tilbake søndag med 3-0-seier borte mot Oslo Volley (13-25, 26-28, 14-25).

  Seieren betyr at BKT-damene nå topper eliteserien i volleyball med tre seiere på sesongens fire første kamper.

  Ragni Steen Knudsen ble lagets mestscorende med hele 18 poeng.

  Fjorårets serievinner Randaberg gikk på årets første tap tidligere på dagen mot Førde og følger plassen bak BKT med like mange poeng.

 • av Robin Andersen
  DEL

  NM-sølv til Tromsø Turnforening

  SØLV: Tromsø Turnforening tok sølv i lagkonkurransen.
  SØLV: Tromsø Turnforening tok sølv i lagkonkurransen. Foto: Privat

  Denne helga arrangeres NM i turn i turnhallen på Templarheimen.

  Tromsø Turnforening stiller med en rekke utøvere, og gjorde det sterkt i lagkonkurransen på guttesiden. Der tok kvintetten Peder Skogvang (18), Iver Heggelund (18), Elias Engen (17), Elias Ingebrigtsen (15) og Trym-Berge-Johansen (14) sølv av totalt seks lag.

  - Vi er godt fornøyd med sølv, men vi sitter med en følelse av at det var litt stang ut for oss, sier Børge Johansen i Tromsø Turnforening, som forklarer med at det skilte kun ett poeng mellom de tre øverste lagene.

  Andrelaget endte på 5. plass. Jentelaget ble nummer fire av 11 lag. Maria Saura Berg endte på en 4. plass sammenlagt av 35 gymnaster.

 • av Robin Andersen
  DEL

  BKT gikk videre i cupen

  VIDERE: BK Tromsø kunne juble for avansement mot Finnsnes.
  VIDERE: BK Tromsø kunne juble for avansement mot Finnsnes. Foto: Håkon Steinmo

  BK Tromsø er i kvartfinalen etter å ha slått Finnsnes Volleyballklubb 3-0 i sett lørdag ettermiddag.

  Setresultatene ble 25-14, 25-21 og 25-17 i favør BKT.

 • av Tobias Stein Eilertsen
  DEL

  Korona fører til varige endringer for Tromsø-laget

  Johannes Rydingen Lange og Tromsø Storm får senere kampstart resten av sesongen.
  Johannes Rydingen Lange og Tromsø Storm får senere kampstart resten av sesongen. Foto: Håkon Steinmo

  Basketlaget Tromsø Storm spiller vanligvis sine hjemmekamper 16.00 hver søndag. På grunn av covid-19 blir tidspunktet nå endret til 16.30 for hele sesongen.

  - Tromsø Storm og Tromsø Storm Ungdom sine BLNO-lag spiller mange kamper på samme dag i Tromsøhallen denne sesongen. Det var satt opp kun 2,5 timer mellom kampene opprinnelig men erfaringer fra helgen viste at dette blir for knapt. Grunnet gjeldende smittevernsregler så blir det i korteste laget med riggetid mellom dobbelkamper i Tromsøhallen samt fullgod oppvarming for herrelagene. For å kunne ivareta dette vil alle resterende hjemmekamper for Tromsø Storm BLNO Menn forskyves 30 min. senere til ny kampstart kl. 16.30. Dette vil gjelde for alle hjemmekamper for herrelaget ut sesongen, skriver klubben.

 • av Robin Andersen
  DEL

  TUIL tapte mot Bummens Fredrikstad

  TAPTE: Martin Albertsen og TUIL gikk på tap mot Fredrikstad
  TAPTE: Martin Albertsen og TUIL gikk på tap mot Fredrikstad Foto: Håkon Steinmo

  TUIL tapte 1-2 mot Fredrikstad søndag ettermiddag på TUIL Arena.

  Kampen startet strålende for Dalingan, som gikk opp i ledelsen etter scoring av Gabriel Andersen allerede etter syv minutter.

  Men bortelaget slo tilbake i 1. omgang etter et strålende langskudd av Nicolay Solberg etter drøye halvtimen, før Henrik Kjelsrud Johansen sendte FFK i ledelsen tidlig i 2. omgang. TUIL prøvde å slå tilbake, men kampen endte 1-2.

  FFK trenes av TIL-legende Bjørn "Bummen" Johansen, som i motsetning til TUIL-gutta kunne smile for seier.

 • av Robin Andersen
  DEL

  Svømmetalentet med ny medalje

  BRONSE: Mathilie Jensen Flatli med helgas andre bronsemedalje.
  BRONSE: Mathilie Jensen Flatli med helgas andre bronsemedalje. Foto: Tromsø Svømmeklubb

  Mathilie Jensen Flatli fortsetter å sanke medaljer i Ungdomsmesterskapet i Tromsøbadet. Lørdag ble det bronse i øvelsen 100 meter rygg, og søndag ble det en ny bronsemedalje på favorittdistansen 50 meter fri.

  - Hun trykker godt til fra start og er med og fighter hele veien. Ender opp 0,12 over pers og får 3. plass totalt (26.74). Noen småting her og der som gjør at det ikke blir pers, men alt i alt et godt løp, sier TSK-trener Magnus Klæboe Nordgård, som er fornøyd med det Flatli har prestert denne helga.

  - Tidsmessig litt bak forventningene vi hadde før hun ble syk, men det tar vi igjen på NM om en måned, sier han.

 • av Robin Andersen
  DEL

  Mathilie (15) tok bronse

  BRONSE: Mathilie Jensen Flatli med bronsemedaljen rundt halsen.
  BRONSE: Mathilie Jensen Flatli med bronsemedaljen rundt halsen. Foto: Tromsø Svømmeklubb

  Mathilie Jensen Flatli svømte inn til bronsemedalje på øvelsen 100 meter rygg i ungdomsmesterskapet i Tromsøbadet.

  Hun klokket inn på tiden 1.04,79, to små tideler bak egen personlig rekord. Flatli har ikke kunne trent siden mandag på grunn av sykdom.

  - Selv er hun ganske misfornøyd med løpet i og med at det var bak pers,  men ut fra ståa tenker jeg som trener at dette skal vi være fornøyd med i dag. Medalje på hjemmebane og det nest raskeste løpet hennes på 100 rygg noen gang er så absolutt godkjent når det har vært mye usikkerhet rundt om hun i det hele tatt skulle delta. sier trener Magnus Klæboe Nordgård om prestasjonen.

 • av Robin Andersen
  DEL

  BKT ble feid av parketten

  VANT: BK Tromsø ble knust mot Koll.
  VANT: BK Tromsø ble knust mot Koll. Foto: Håkon Steinmo

  BK Tromsø tok i dag imot Koll i Tromsøhallen. Det endte med 0-3-tap i set. Setsifrene ble 17-25, 12-25 og 21-25.

  Erlend Isaksen ble BKTs beste poengplukker med 11 poeng.

  BKT har spilt fire kampen denne sesongen, og står med en seier og tre tap.

 • av Robin Andersen
  DEL

  Imponerte på stafetten

  IMPONERTE: Fra venstre: Vebjørn Stenvold, Aleksander Fjellstad, Mario Sommerseth-Martinez og Erik Eilertsen
  IMPONERTE: Fra venstre: Vebjørn Stenvold, Aleksander Fjellstad, Mario Sommerseth-Martinez og Erik Eilertsen Foto: Robin Andersen

  Denne helga arrangeres Ungdomsmesterskapet (UM) i Tromsøbadet. Tromsø Svømmeklubb stiller med syv svømmere, samt stafettlag på 200 meter fri.

  I sistnevnte øvelse gikk gutta ut tidligere uka i iTromsø med medaljeambisjoner, og laget innfridde nesten deres egne forventninger med en 4. plass tidligere i dag.

  De svømte likevel 10 sekunder raskere enn påmeldingstiden og gjorde en solid innsats.

  - Kanonbra jobbet av hele gjengen, sier TSK-trener Magnus Klæboe Nordgård.

 • av Robin Andersen
  DEL

  Fløya gikk på stortap på hjemmebane

  TAPTE: Vilde Bratland og Fløya gikk på nytt tap i 1.-divisjon.
  TAPTE: Vilde Bratland og Fløya gikk på nytt tap i 1.-divisjon. Foto: Ronald Johansen

  Fløya, som kun har tatt seks poeng på 15 kamper, fortsetter å slite med å vinne kamper i 1.-divisjon. Lørdag tok de imot Åsane på Fløya Arena, som ligger på 5. plas på tabellen. Det endte med 0-6-tap for de grønnkledde.

  Heldigvis for Fløyas del rykker ingen ned i år på grunn av at 2.-divisjon ikke spilles på grunn av koronasituasjonen. Det gjenstår tre kamper av sesongen.

 • av Øyvind Sivertsen
  DEL

  Åtte mann ute - dette kan bli TILs lag mot KFUM

  STARTER? Erlend Sivertsen.
  STARTER? Erlend Sivertsen. Foto: NTB scanpix

  Erlend Sivertsen får trolig sin første kamp fra start for TIL.

  Den innleide Kristiansund-venstrebacken hadde gul vest på seg på fredagens trening. Det er et tegn på at han er i førsteelleveren. Tidligere i år har han fått tre innhopp, mot Ull/Kisa, Åsane og Sogndal.

  – Det er veldig aktuelt (at Sivertsen starter). Han har fått trent der torsdag og fredag, så vi har den muligheten. «Micke» har også vært bra der, så vi har litt å velge i, men Erlend ser bra ut. Han har fin kontroll på kroppen, så han er klar, sier trener Gaute Helstrup.

  Åtte spillere er ute til kampen mot "Kåffa". Lars Sætra og Jostein Gundersen er suspendert, mens Runar Espejord, Daniel Berntsen, Lasse Nilsen og Sigurd Grønli er skadet. I tillegg er Adam Örn Arnasson og Mohammed Ahamed heller ikke klare, selv om de trente fredag.

  – De to hadde første trening (etter skade) fredag, men det var en rolig økt. Vi håper at «Mo» skal trene for fullt fra mandag og at han er aktuell neste helg. Adam må sikkert bruke litt lengre tid, sier Helstrup.

  iTromsø tipper TIL starter med dette laget:

  (3–5–1–1): Jacob Karlstrøm - Anders Jenssen, Simen Wangberg, Kent-Are Antonsen - Magnus Andersen, Sakarias Opsahl, Ruben Yttergård Jenssen, Mikael Norø Ingebrigtsen, Erlend Sivertsen - Eric Kitolano - Fitim Azemi

  Da blir i så fall disse på benken: Erlend Jacobsen, Steffen Skogvang Pedersen, Lars-Gunnar Johnsen, Runar Norheim, August Mikkelsen, Gustav Severinsen, Runar Johansen.

 • av Robin Andersen
  DEL

  Storm-profil mister store deler av sesongen

  SKADET: Johannes Rydninge Lange er ute i fire til seks uker.
  SKADET: Johannes Rydninge Lange er ute i fire til seks uker. Foto: Håkon Steinmo

  Tromsø Storms point guard Johannes Rydningen Lange landet forkjært i bortekampen mot Kongsberg Miners forrige helg, og nå har han fått bekreftet at det er snakk om et avrevet leddbånd.

  Han er dermed forventet å være ute i fire til seks uker, noe som betyr at han mister nesten en tredjedel av sesongen.

  - Det er utrolig kjipt. Jeg har vært skadet tidligere i karrieren, så det er aldri artig. Men ekstra kjedelig når vi akkurat har kommet i gang med ny sesong med ny trener på plass, sier Lange til iTromsø.

  Veteranen Hani Issalhi, som skal være backupen, er også ute med skade.

 • av Rune Robertsen
  DEL

  Nye koronaregler: Slik fordeler TIL 600 billetter på Alfheim

  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB Scanpix

  Kommende lørdag kommer KFUM Oslo på besøk. Det blir første gang i 2020 med 600 tilskuere på Alfheim stadion, der det tidligere kun har vært åpnet for 200.

  - Billettene vil fordeles på sesongkortinnehavere og samarbeidspartnere. I tillegg vil supporterklubbene Isberget og Forza Tromsø få tilgang. Det vil ikke bli billetter for åpent salg, sier William Frantzen, arrangementsansvarlig i TIL, til iTromsø.

  Publikum vil ifølge Frantzen bli fordelt på både vest- og øst-tribunen i kohorter på 200 stykker.

  - Det er hyggelig å kunne invitere enda flere av våre trofaste supportere på kamp, sier Frantzen.

 • av Rune Robertsen
  DEL

  BK Tromsø slo Finnsnes - klar for kvartfinale i cupen

  Foto: Håkon Steinmo

  BK Tromsøs kvinnelag slo mandag kveld ut Finnsnes i åttendelsfinalen i NM. 3-0 i sett med settsifrene 25-14, 25-11 og 25-14 gjorde det til en relativt enkel kamp for tromsølaget.

  Kampen kan du se i opptak her.

Les mer om

 1. IF Fløya

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  TIL risikerte kamputsettelse - her er troppen til LSK-kampen

 2. FOTBALL

  Jesper (16) fikk råd fra stjernespiller

 3. FOTBALL

  Gammel TIL-helt måtte gå på dagen fra eliteklubb

 4. FOTBALL

  Guro (29) med nytt landslagsuttak

 5. FOTBALL

  Dette er Azemis plan for å rekke toppkampen

 6. FOTBALL

  Jens (15) fikk proffkontrakt med TIL på bursdagen