Drømmescoring da Chelsea vant i sesongåpningen

Reece James fikk perfekt treff da «nye Chelsea» vant borte mot Brighton.

Reece James (til venstre) scoret et nydelig mål for Chelsea. Her gratuleres han av debutant Kai Havertz.
  • NTB

Brighton - Chelsea 1–3

Chelseas stjernegalleri måtte slite for poengene borte mot Brighton i mandagens Premier League-oppgjør, men vant til slutt 3-1.

Chelsea har brukt over to milliarder kroner på nye spillere for å ta opp kampen om ligagullet denne sesongen, men London-lagets første scoring var en ren gavepakke fra Brighton.

Da vertene skulle forsøkte å spille seg ut bakfra etter 20 minutters spill gikk det galt. En håpløs tversoverpasning ble snappet av Jorginho og servert nyinnkjøpte Timo Werner. Tyskeren ble så lagt i bakken av Brighton-keeper Mathew Ryan og dommeren blåste straffe.

Fra straffemerket sendte Jorginho keeperen en vei og ballen i motsatt hjørne. Det var italienerens åttende straffescoring for Chelsea på like mange forsøk.

Frem til da hadde lagene vært så godt som jevngode. Etter scoringen var Brighton best frem til pause. Graham Potters menn spilte seg frem til flere solide sjanser. Spesielt Steven Alzate satte Chelsea-keeper Kepa Arrizabalaga på prøve ved et par anledninger, men 1–0 sto seg til pause.

Les også

Pengebruken til Chelsea har ført til ordkrig. Ekspert tror Klopp har kommet under huden på Lampard.

19-åring herjet

Selv om Chelsea har storhandlet i sommer var spilleren de i januar solgte til Brighton, Tariq Lamptey, som var førsteomgangs store spiller. Forsvarsspilleren var både høyt og lavt og skapte store problemer for langt med rutinerte eks-lagkamerater.

Annen omgang var bare tre minutter gammel da 19-åringen dro forbi to Chelsea-forsvarere og dundret ballen mot mål. Skuddet ble blokkert, men bare minutter senere var han nest sist på ballen da hjemmelaget utlignet.

Fra utsiden av sekstenmeteren sendte Leandro Trossard et skudd mot lengste hjørnet, som gikk under Chelsea-keeper Kepa Arrizabalaga og i mål. Chelsea-manager Frank Lampard kan neppe ha blitt imponert over lagets sisteskanse.

Leandro Trossard utlignet for Brighton. Her gratuleres han av lagkameratene.

Rett i krysset

Brighton hadde knapt jublet ferdig før Chelsea igjen var i føringen. Chelseas høyreback Reece James stilte inn skuddfoten og hamret ballen knallhardt opp i krysset fra rundt 20 meters hold – utagbart for Ryan. Da var det spilt 56 minutter.

Lewis Dunk fikk en alle tiders mulighet til å gjøre 2-2, men upresset fra kanten av femmeteren stanget ballen på utsiden av stengene.

Da var Chelsea mer effektive. Etter en corner havnet ballen hos Kurt Zouma. Chelsea-spilleren forsøkte lykken med skuddfoten og sendte av gårde et skudd som gikk via en Brighton-spiller og i mål etter 66 minutter.

Flere mål ble det ikke og Chelsea vant til slutt 3–1.

Les også

Liverpool tjener milliarder. Likevel har de ikke råd til spillere. Hvorfor er det egentlig sånn?

Store forventninger

Det var stilt store forventninger til Chelsea etter å ha handlet spillere for over to milliarder kroner, men London-laget måtte kjempe hardt for poengene mot Brighton.

– Vi visste at det ville bli en tøff kamp og at vi måtte gi alt for å få tre poeng, og jeg synes vi gjorde det. Vi måtte opp ett hakk. Nå vi får spilt flere kamper sammen kommer vi til å bli enda bedre. Vi har nye spillere i laget så vi kommer til å bli sterkere, sa James i et intervju vist på TV 2 etter kampen.

I tillegg til Timo Werner (fra RB Leipzig) og Kai Havertz (fra Bayer Leverkusen) som startet mandagens kamp, har også Hakim Ziyech (Ajax), Ben Chilwell (Leicester), Malang Sarr (Nice), Thiago Silva (PSG) kommet inn portene på Stamford Bridge.

– Når man henter inn spillere fra øverste hylle gir det konkurranse og gjør at alle vil jobbe hardere for å komme på laget, sier James om alle tilvekstene til Chelsea.

Liverpool neste

De to førstnevnte startet mandagens oppgjør og gjorde seg på ingen måte bort. Begge viste at de er klassespillere som Chelsea vil få mye glede av denne sesongen.

Brightons nysignering Adam Lallana varte i underkant av en omgang. 32-åringen, som fikk med seg over 120 kamper for Liverpool, måtte ut med skade etter 44 minutters spill.

Neste runde tar Brighton turen til Newcastle, mens Frank Lampard og Chelsea møter regjerende seriemester Liverpool på Stamford Bridge.

(©NTB)

Premier League

SVUTMP
1Arsenal14121133112237
2Manchester City14102240142632
3Newcastle United1586129111830
4Tottenham Hotspur1592431211029
5Manchester United148242020026
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk