Drømmetreff fra Castro sikret årets første borteseier for Aalesund

HAUGESUND (VG) (Haugesund – Aalesund 0–1) Et drømmetreff fra Niklas Castro og en Gudmund Kongshavn i storform sørget for at Lars Arne Nilsen kunne juble for sine første poeng som Aalesund-trener.

– Jeg skulle ønske du kunne vært i garderoben etter kamp. Jeg kan ikke huske å ha sett sånne scener før, sier Nilsen til VG etter kampen.

Og ut fra feiringen var det en etterlengtet scoring for gjengen i Aalesund. Niklas Castro feide ballen i mål på lekkert vis etter en dårlig klarering fra Haugesunds Kevin Krygård.

– Det er ubeskrivelig deilig å vinne i dag, og dette gir oss mye følelser. Helt fantastisk, helt nydelig, sier Castro til VG.

Og når en Gudmund Kongshavn i storform reddet Niklas Strandbergs straffespark og holdt Aalesund-buret rent kunne gjengen fra Aalesund slippe jubelen løs for årets andre seier - og deres første trepoenger siden 29. juli.

– Jeg var egentlig ganske satt ut. Det var euforisk stemning i garderoben, og det betyr utrolig mye å lykkes. Vi har opplevd at vi har jobbet steinhardt uten å få noe for det, sier en hes og rørt Kongshavn til VG - som understreker at han ikke har lyst til å gråte på VGTV.

En ni kamper lang tapsrekke ble omsider brutt.

Brente flere muligheter

Men det var hjemmelaget som åpnet best i den skrekkelige vinden på skrekkens dag i Haugesund. Halloween-stemning var det ikke på Haugesund stadion, men ikke så altfor langt unna heller.

Haugesund var i hvert fall skrekkelig nærme ved et par anledninger i den første omgangen, men en god Gudmund Kongshavn sørget for at Aalesund gikk til pause med null mål imot.

Det samme gjaldt for øvrig Haugesund også, for offensiven til Aalesund var tydeligvis ikke det som var i fokus hos bortelaget. Men haugesunder Sigurd Haugen, som var alene på topp, sørget for noen gode muligheter.

SCORINGSJUBEL: Aalesund-gjengen jublet for scoring og tre poeng mot Haugesund lørdag kveld.

Tvilsomme straffesituasjoner

Kampen var kun 14 minutter gammel da nevnte Haugen gikk i bakken, og hele Aalesund ropte på straffespark. Benjamin Tiedemann Hansen prøvde å skjerme ballen inn til keeper Helge Sandvik, men midtstopperen hadde Haugen i rygg.

Spissen satset alt, og det hele så ut som en kollisjon mellom de tre spillerne. TV-bildene viste imidlertid at det kunne se ut som om Sandvik felte Haugen.

Et drøyt kvarter ut i den andre omgangen ble det pekt mot krittmerket fra dommer Tore Hansen. Mikkel Desler løp inn fra høyresiden og gikk i bakken. TV-bildene viste at Frederikus Klinkenberg løp dansken ned, men Aalesund-leiren var tydelig uenig.

Straffe ble det uansett, og den tok den normalt sikre straffeskytteren Niklas Sandberg. Denne gangen gikk det derimot keeperens vei. Kongshavn strakte seg ned til sin venstre, og reddet forsøket fra Haugesund-spilleren.

– Ingenting gikk vår vei i dag, målvakten deres har «game of the year» og det er litt typisk oss. De la seg ned og man blir forbanna, sier Kristoffer Velde til VG.

– Jeg føler vi blir ranet, men all honnør til Aalesund, sier Fredrik Pallesen Knudsen.

Eliteserien

SVUTMP
1Viking21153346262048
2Bodø/Glimt21144353272646
3Tromsø21143432211145
4Molde21124547232440
5Brann21123637241339
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk