Nordmann med på bragd i Europa – sjokkerte Tottenham

Jubelkveld for Simen Juklerød og Royal Antwerpen.

Simen Juklerød og hans lag vant mot Tottenham.

ROYAL ANTWERPEN - TOTTENHAM 1–0

Juklerød og hans lagkamerater flyr høyt for tiden. Torsdag vant den belgiske serielederen 1-0 over Tottenham i europaligaen.

Laget topper dermed sin gruppe med full pott, etter å ha vunnet åpningskampen i Bulgaria forrige uke.

Davies-tabbe

Etter en snau halvtime klønet Ben Davies det til og forærte hjemmelaget angrepet som ga 1-0. Han somlet med ballen på egen halvdel og ble overrumplet av Dieumerci Mbokani, som vant ballen fra ham og satte fart mot feltet. I rett øyeblikk spilte han til Lior Refaelov, som dempet ballen og sendte et utagbart vristskudd i hjørnet.

José Mourinho noterte rasende i notisblokken sin på sidelinjen. Det var ikke måten Davies ønsket å markere sin 200. kamp for klubben. I pausen gjorde Tottenham-manageren fire bytter.

– Jeg ville helst ha byttet 11 mann, men jeg brukte ikke alle fem byttene fordi jeg visste at det sto igjen 45 lange minutter, sa Mourinho.

Det var ikke ufortjent at belgierne ledet. Kantspillerne skapte stadig trøbbel for Tottenham-forsvaret, Simen Juklerød med farten og Koji Miyoshi med teknikken.

Mourinho kastet stadig inn offensive spillere, til ingen nytte. Tottenham-forsvarer Toby Alderweireld, som er fra Antwerpen, kom derimot aldri på banen i hjembyen.

Juklerød hadde en enorm sjanse etter pause, men alene med Hugo Lloris blåste han ballen over.

Les også

Elyounoussi herjet i Europa: Scoret to mål på fire minutter

Drømmeuke

Juklerød markerte seg også i den første kampen i Europa League-gruppespillet i forrige uke. Nordmannen spilte hele kampen og slo en målgivende pasning da Royal Antwerpen tok en sterk 2–1-seier borte mot bulgarske Ludogorets.

Simen Juklerød (til venstre) er i storform.

Den tidligere Bærum- og Vålerenga-spilleren gjorde sine saker så bra i den kampen at han ble tatt ut på Uefas kåring av rundens lag i Europa League sammen med blant andre Arsenal-stjernen David Luiz.

I helgen fortsatte Juklerød storspillet da hans Royal Antwerpen slo Beerschot 3–2 i den belgiske toppdivisjonen. Nordmannen hamret inn sin tredje scoring for sesongen i triumfen.

Royal Antwerpen topper tabellen i Belgia ett poeng foran Club Brugge etter ti kamper. I helgen venter Anderlecht på bortebane for Juklerød & Co.