Fotball

Rashford sikret dramatisk seier tre minutter på overtid

(Manchester United – West Ham United 1–0) En meget sjansefattig kamp ble reddet poengmessig for hjemmelaget da innbytter Marcus Rashford (24) avgjorde på overtid mot West Ham.

REDDET SEIEREN: Marcus Rashford gratuleres etter scoringen som kom helt i sluttsekundene.
  • Per Opsahl, VG
Aftenposten samarbeider med VG-sporten. Derfor får du som Aftenposten-leser også artikler og tjenester som er laget av VG.

Det ble lagt til tre minutter, og 25 sekunder før tiden var ute ordnet de tre innbytterne seieren og tre meget viktige poeng. Anthony Martial trillet til Edinson Cavani som igjen la over fra venstre inne i felte. Ved bakre stolpe styrte Rashford ballen inn fra én meters hold.

– Hvis du scorer i kampens siste sekund er det den beste type seier, konstaterer manager Ralf Rangnick.

Det var noen sekunder fare for at målet ville bli annullert for offside på Cavani, men han hadde tydeligvis millimeterne på sin side og scoringen ble stående til stor jubel fra hjemmefansen på Old Trafford.

Målet var for øvrig Rashfords første i ligaen på hjemmebane denne sesongen.

– Vi har hatt en vanskelig uke, det har vært mange kamper på kort tid og vi trenger denne pausen. Det blir bra for oss, sier Rashford til BBC.

Selv så han de 62 første minuttene fra benken, men kom altså inn og avgjorde.

– Vi kunne vært bedre med ballen, men klarte å få målet vi trengte og det kan vi bruke som motivasjon, oppsummerer matchvinneren.

Sjansefattig

Manchester United hadde skapt minimalt før vinnermålet, og gjestene bød heller ikke på det helt store.

West Ham-kaptein Declan Rice hadde en avslutning i sluttminuttene som David de Gea fikk slått til corner, og i motsatt ende hadde Raphaël Varane en heading like over etter en corner fra Alex Telles.

Freds brukbare skuddforsøk ble reddet av Alphonse Areola, og Tomás Soucek burde klart å styre en heading på målet til De Gea.

Les også

Ronaldo raste – svensk tenåring reddet United

FRUSTRERT: Cristiano Ronaldo fortviler etter å ha fått et frispark mot seg i oppgjøret mot West Ham.

Tok over fjerdeplassen

Det var stort sett alt av sjanser i løpet av totalt 93 minutters spill. Men selv om de ikke imponerer spillemessig, så plukker Manchester United poeng – som mot Brentford i midtuken.

– Hvis man scorer i siste sekund er det den beste måten å vinne på i tillegg til å holde nullen. Det krever tålmodighet å spille mot West Ham, sier Ralf Rangnick til Sky Sports.

Seieren mot West Ham var ekstra viktig, ettersom hjemmelaget klatret forbi nettopp mannskapet til David Moyes på tabellen og ligger på fjerdeplass.

I februar har Manchester United fire – på papiret – meget overkommelige kamper. Da møter de Burnley (borte), Southampton (hjemme), Leeds (borte) og Watford (hjemme). Første kamp etter vinterpausen er for øvrig hjemmemøtet med Championship-klubben Middlesbrough i FA-cupen.

Premier League

SVUTMP
1Manchester City37286396247290
2Liverpool37278291256689
3Chelsea372011674324271
4Tottenham Hotspur372151164402468
5Arsenal37213135647966
  • Champions League
  • Europaliga
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Premier League
  2. Manchester United
  3. West Ham United FC