Fotball

Hammarby sparker Milojevic etter Rosenborg-flørten

Milos Milojevic (39) var aktuell for Rosenborg og reiste til Trondheim for å forhandle med trønderklubben. Det kostet ham jobben i Hammarby.

ARBEIDSLØS: Milos Milojevic.
  • Yngve Gjerde, VG
Aftenposten samarbeider med VG-sporten. Derfor får du som Aftenposten-leser også artikler og tjenester som er laget av VG.

Klubben opplyser om sparkingen på sine nettsider mandag, og skriver:

– Det var i begynnelsen av desember at Milojevic meddelte Hammarby Fotboll-styret at han hadde planer om å skrive under på en kontrakt med den norske klubben Rosenborg og dermed forlate Hammarby. Det førte til mange diskusjoner mellom de involverte partene, og Milojevic reiste til Trondheim for å forhandle med Rosenborg. Dette ser Hammarbys styre på som en oppførsel som ikke er akseptabel, og derfor velger vi å avslutte samarbeidet med Milojevic, skriver klubben.

Det var forrige mandag den 39 år gamle serberen var på plass i Trondheim, da etter noen dager med rykter om at han var aktuell som Åge Hareides etterfølger i Rosenborg. Milojevic forlot Trondheim og noen dager senere, nærmere bestemt fredag, kom rapportene om at han takket nei til å bli Rosenborgs nye hovedtrener.

Siden har TV 2 hevdet at det var Rosenborg som takket nei til Milojevic, og det virket å være enden på visa. Spekulasjonene handlet ikke lenger om Milojevic, men i større grad om Bodø/Glimt-trener Kjetil Knutsen og Kjetil Rekdal, som også var i Trondheim for å møte Rosenborg-ledelsen.

Men nå har Milojevic altså fått sparken – etter bare et halvt år som Hammarby-trener. Da han fikk jobben i juni skrev han under på en tre og et halvtårskontrakt.

Aftonbladet-journalisten Hugo Månsson, som følger Hammarby og Allsvenskan tett, er ikke overrasket over Hammarbys avgjørelse. Han sier dette var et «ventet utfall», og tror Milojevic nå føler seg sviktet av ikke bare én, men to klubber.

– Jeg tror han kan kjenne seg forrådt. Ikke bare av Hammarby, men av Rosenborg også. Dette har bølget så mye frem og tilbake, og jeg tror dette var det siste Milojevic hadde sett for seg da Rosenborg først uttrykte sin interesse. Men det sagt så tror jeg han er skuffet over sin egen oppførsel, sier Månsson.

– At han sto mellom å ha to av Fotball-Skandinavias beste jobber, til å nå stå helt uten jobb ... Det må være tungt å ta innover seg, sier Månsson.

Så sent som lørdag uttalte Hammarby-kaptein Darijan Bojanic til Aftonbladet at Milojevic hadde spillergruppens «fulle tillit».

Allsvenskan-klubben trekker frem nettopp «tillit» som et nøkkelord i beslutningen om å sparke Milojevic.

– Hammarby er en av Skandinavias ledende klubber, og for å lede vårt herrelag kreves det at man deler den oppfatningen, i tillegg til at man har tillit fra styre og medlemmer av klubben. Milojevic’ handlinger har misbrukt denne tilliten, og dermed er et videre samarbeid uaktuelt, noe vi har informert ham om, skriver Hammarby i uttalelsen.

– Vi er veldig fornøyde med tiden vi hadde sammen med Milos. Det var leit at vårt samarbeid ikke ble lengre, men det var en naturlig beslutning å ta, skriver Hammarby videre.

Månsson tror dette kommer til å være skadelig for Milojevic’ trenerkarriere.

– Ikke på hans kompetanse som trener, men med tanke på illojaliteten han har utvist. Trenere skal fortsatt vise pålitelighet, trygghet og lojalitet. Jeg tror ikke det er mange svenske klubber som ser den egenskapen hos ham lenger, sier han.

Rosenborg avsluttet sesongen med 2–2 mot Strømsgodset søndag. Trondheimsklubben endte på 5. plass, og skal dermed ikke spille noe på kontinentet neste sesong. Det var Åge Hareides siste kamp som Rosenborg-trener, og det er fortsatt høyst usikkert hvem som får oppgaven med å lede laget videre.

Eliteserien

SVUTMP
1Lillestrøm1393127121530
2Molde1383223121127
3Viking146442518722
4Strømsgodset136252021-120
5Sarpsborg 081261528181019
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Rosenborg BK