Bodø/Glimt skaffet seg godt utgangspunkt i Champions League-playoffen

BODØ (Aftenposten): Glimt gjorde jobben hjemme mot Dinamo Zagreb. Om åtte dager kan de være klare for Champions League.

Amahl Pellegrino stanget inn 1–0 for Glimt mot Dinamo Zagreb.

Bodø/Glimt – Dinamo Zagreb 1–0 (etter den første av to kamper)

Bare så det er sagt: Det skal spilles minst 90 minutter til med fotball i Zagreb. Bodø/Glimt må komme seg gjennom det oppgjøret uten arbeidsuhell for å bli første norske lag i Champions League-gruppespillet på 15 år.

Men Amahl Pellegrinos scoring etter 36 minutter i tirsdagens oppgjør betyr at Glimt har et godt utgangspunkt før returoppgjøret neste onsdag.

Eventyret i nord er i ferd med å få et nytt kapittel.

– Vi skulle gjerne hatt én scoring til, men nå er dette utgangspunktet. Vi kan i hvert fall slå fast at det blir en spennende kamp neste uke, sa Glimt-trener Kjetil Knutsen til TV 2 etterpå.

Også målscorer Pellegrino fortalte kanalen at han ønsket ett mål til.

– Det føles nesten som et tap, sa angriperen.

Drømmer om stjernene

Ved lunsjtider kunne man ikke gå mange meterne før man så noen ikledd gult og sort i Bodø sentrum.

De begynner å bli vant til store europacupkvelder nå. Det er under ett år siden José Mourinho og Roma ble slått 6–1 i Conference League-gruppespillet.

Akkurat den eventyrferden endte da Glimt igjen møtte det italienske hovedstadslaget i kvartfinalen. På veien dit spilte Kjetil Knutsens lag på seg selvtillit i Europa.

Men om man skal snakke om enkeltkampers betydning, var kanskje tirsdagens oppgjør mot Dinamo Zagreb viktigere enn alt Glimt fant på forrige sesong. De to lagene kjemper om billett i Champions League, verdens gjeveste klubbturnering. Norge har ikke hatt noe lag med siden Rosenborg i 2007/2008-sesongen.

Halvannen time før kampstart strakte køene utenfor Aspmyra seg langt. De hardbarkede hjemmesupporterne på J-feltet fyrte i gang sine første sanger allerede før lagene var ute til oppvarming.

Stemningen var elektrisk. Publikum visste hva som lå i potten. De fikk en ytterligere påminner om det da Champions League-hymnen runget utover anlegget da spillerne stilte seg opp like før kampstart.

De håper å få høre den flere ganger i høst, da mot større stjerner enn hva Dinamo Zagreb har.

Glimt sparte ikke på pyroeffektene før kampstart.
Publikum på Aspmyra var i festmodus.

Pellegrino-showet fortsatte

Man skal likevel ikke kimse av det kroatiske laget. Dinamo Zagreb har nok av erfaring i Europas beste selskap. De var i Champions League-gruppespillet så sent som i 2019/2020.

Glimt tok initiativet, men de virkelig store sjansene uteble. Hjemmefansen brukte tiden til å synge kveldens andre utgave av Halvdan Sivertsens «Venner» for full hals.

Så fikk 19 år gamle Joel Mvuka plass ute på høyrekanten. Han løftet ballen inn i feltet. Der løp Amahl Pellegrino seg fri fra oppasseren sin og stanget inn 1–0.

Det ristet på Aspmyra. Pellegrino feiret foran en ekstatisk fanskare. Målet var hans 20. på 21 kamper i år. 32-åringen er i superform.

Hodestøtet var godt, men unge Mvukas innlegg var enda bedre.

– Se innlegget da! Bodø/Glimts David Beckham! sa ekspert Jesper Mathisen på TV 2s sending.

Les også

Les vårt intervju med Mvuka her: Det nye stjerneskuddet

Mvuka og Pellegrino feiret etter å ha laget det første målet.

Jaktet på tomålsledelse

Zagreb var tamme i førsteomgangen. I den andre våget de seg mer frempå.

Gjestene hadde en ball i nettet, men scoringen ble annullert for offside. VAR-sjekken etterpå bekreftet at dommerteamet gjorde rett.

De mørke skyene samlet seg over Aspmyra. Værvarselet viste lyn, men det lot vente på seg.

Blant tilskuerne ble stemningen mer nervøs. De likte ikke at Zagreb kom på stadig flere visitter inn på deres halvdel.

De trengte et mål til for å roe nervene, spesielt med tanke på returoppgjøret i Zagreb. Både Pellegrino og Lars-Jørgen Salvesen nær å doble ledelsen.

Etter 85 minutter var det gode utgangspunktet i ferd med å forsvinne da Bruno Petkovic kom gjennom, men avslutningen gikk like utenfor fra Zagrebs angriper.

Dermed tar Glimt med seg en helt fin ettmålsledelse til Kroatia.