Fotball

Ulrik havner nær lønnstoppen etter TIL-overgangen

Ulrik Yttergård Jenssen har signert en kontrakt som strekker seg 3,5 år.

Ulrik Yttergård Jenssen på plass på pressekonferansen. Foto: Tom Benjaminsen

  • Ingrid Aronsen
  • Robin Andersen

Ulrik Yttergård Jenssen er klar for gamleklubben Tromsø.

Den tidligere Lyon-spilleren har blitt enig med TIL om en kontraktslengde på 3,5 år. Kontrakten gjør at han etter det iTromsø kjenner til ikke er best betalt i TIL, men nære lønnstoppen. 20-åringen kunne etter hva iTromsø vet tjent mer hadde han valgt en utenlandsk klubb.

— Glad

Stig Arne Engen, administrerende direktør i TIL avholdt pressekonferansen på Alfheim sammen med nysignering Ulrik Yttergård Jenssen, sportssjef Svein Morten Johansen og TIL-trener Bård Flovik.

– Det er en glede kunne å ønske Ulrik velkommen. Det har vi jobbet godt og hardt over tid for å få til. Det er en anerkjennelse at en spiller som Ulrik velger å komme fra en klubb som Lyon og til oss i TIL. Vi er også glad for at har signert Ulrik ut 2019. Vi har tenkt langsiktig i det, sier Johansen om nyheten Nordlys var først med å bringe ut onsdag morgen.

– Ulrik har et mål om å spille proft i utlandet i fremtiden, og det har vi også som mål. Nå kan han komme i posisjon til et nytt liv i utlandet gjennom en langsiktig kontrakt i TIL, utdyper sportssjefen.

Ulrik Yttergård Jenssen uttalte under pressekonferansen at han var veldig glad for å komme hjem til Tromsø og for å kunne fortsette karrieren i TIL.

– Det ser jeg veldig fram til. Jeg valgte TIL fordi jeg så på det som en god mulighet til å utvikle meg videre. Det var god timing både for meg og TIL, sier 20-åringen.

Etter hva iTromsø kjenner til pris er ikke avtalt, men klubben er godt kjent med at Yttergård Jenssens mål er å komme seg til utlandet på ny.

- Spennende

Ulrik Yttergård Jenssen blir den femte spilleren som er født i den vanvittig spennende 96-generasjonen.

– Jeg kjenner Ulrik godt, og kjenner familien veldig godt. Jeg har hatt Ulrik fire på landslaget. Han har trent med oss i mange uker, og fremstår som en veldig spennende spiller. Han har utviklet seg veldig mye, sier Bård Flovik.

– Vi vet at han er anvendelig spiller, og det er veldig bra i en relativt tynn stall som vi har nå, legger Flovik til.

Les også

  1. TIL får millionhjelp for å hente Ulrik

  2. Sportssjefen om utenlandske signeringer: - Optimalt sett skulle vi hatt en speider

Eliteserien

SVUTMP
1Kristiansund750275215
2Rosenborg74211911814
3Molde7421179814
4Bodø/Glimt6411114713
5Vålerenga6321127511
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Tromsø IL