Flo bare tilskuer til Sogndal-seier

<p><strong><a href="/stat/index.jsp?stats=true&amp;type=kampfakta&amp;matchId=296225" target="_blank">Sogndal — Sarpsborg 08 1-0:</a></strong> Comebacket fortsatt på vent.</p>

Sogndal 20110717.Eliteseriekamp mellom Sogndal og Sarpsborg 08 på Fosshaugane Campus. Tore André Flo er påplass på benken.Foto: Alf Vidar Snæland / Scanpix

Mannen mange hadde ventet på, Tore André Flo (40) , var i oppvarming, men kom aldri innpå på Fosshaugane Campus søndag. Sogndal vant likevel 1-0 etter scoring av Mats Solheim.

– Tore André kommer nok. Han har bare vært med oss i en uke. Så lenge vi ikke fikk 2-0, men produserte mange sjanser, ville jeg holde på stabiliteten , sier Sogndal-trener Harald Aabrekk.

Sogndal sto uten seier i seriesammenheng på syv kamper mot Sarpsborg 08, men med sin scoring i det 61. minutt sørget Solheim for at den barrieren nå er brutt. Tre poeng betyr at de hvite og svarte klatrer over nedrykksstreken, i hvert fall til senere i kveld.

(Artikkelen fortsetter)

Mats Solheim (spiller i hvit trøye i midten) gir Sogndal ledelsen mot Sarpsborg. (Foto: Scanpix)

Halvorsen: – På tide

Det var på tide med en seier over Sarpsborg. Jeg skulle gjerne ha scoret et mål mot dem også, men det tenkte jeg hadde vært for «gæli», smiler tidligere Sarpsborg-spiller Ole Jørgen Halvorsen, som hadde flere digre muligheter i dag.

– Vi var litt daffe i starten, men jobbet oss mer og mer inn i det. Dette kan ha vært et "være eller ikke være". Oddsene for å overleve hadde vært betydelig dårligere med tap her , sier Halvorsen

Matchvinner Solheim var en glad mann etter hans tredje scoring for sesongen.

– Jeg har fått en litt mer offensiv rolle i år. Det passer meg veldig bra, for jeg føler jeg har litt å bidra med oppe i banen, sier Solheim.

Berge: – Utrolig skuffet

Sarpsborg-kaptein Kjetil Berge var en slagen mann.

– En svak kamp av oss, der vi skapte veldig lite målsjanser. Etter at Sogndal fikk 1-0, overtok de fullstendig. Jeg er utrolig skuffet.

– Nå handler det bare om å plukke nok poeng til å overleve. Vi må få tilbake noen viktige spillere fra skader, og få tilbake litt av troen på det vi holder på med. Vi vet at vi er gode nok til det, sier Berge.

Statistikksenter Eliteserien:

Tam førsteomgang

I første omgang hadde lagene hver sin halvdel. Sarpsborg 08 var klart best de første 25 minuttene, uten å komme nærmere scoring enn et langskudd fra Erik Jonvik som Sogndal-keeper Kenneth Udjus hadde grei kontroll på.

Gradvis kom vertene seg mer med i oppgjøret, og etter 26 minutter sendte Even Hovland den Ole Jørgen Halvorsen gjennom med en pen langpasning. Halvorsen ble imidlertid blokkert i skuddforsøket.

I det 35. minutt fikk Mats Solheim kampens første store sjanse. En corner landet på vingbackens hode, men ballen gikk like over tverrliggeren. Fem minutter senere var det Cato Hansens tur til å svi av en kjempesjanse. Jærbuen fikk gå ensom over nesten hele banehalvdelen, før han avsluttet utenfor alene med keeper Joacim Heier.

Hansen står dermed fremdeles uten mål i eliteserien.

Sogndal-dominans etter pause

Annen omgang startet tregt, men etter et drøyt kvarter kom målet hjemmepublikummet ventet på. Espen Olsen fikk med seg ballen inne i feltet, og la tilbake til Halvorsen som slo inn. En svak klarering havnet i beina på Solheim som fikk lurt ballen over linjen.

Etter dette hevet Sogndal spillet sitt betydelig. I det 71. og 72. minutt fikk Halvorsen to gode sjanser. Først reddet målvakt Heier glimrende, så traff Halvorsen på feil side av stolpen.

Ikke lenge etter så det ut som samme Halvorsen ble snytt for et frispark da han gikk i bakken ved sekstenmeterstreken. Likevel var det ingen grunn til å bekymre seg for hjemmelaget. Sarpsborg maktet aldri å sette inn en skikkelig sluttspurt, og dermed er Sogndal oppe på 15 poeng.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde24193255213460
2Bodø/Glimt24136560312945
3Lillestrøm24135641281344
4Rosenborg23127449311843
5Vålerenga24133846321442
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk