- Stiller med topp mannskap

<p>Tromsø får ingenting gratis i siste serierunde.</p>

BEKKESTUA 20081026:Hjemmelagets trener Jan Jönsson før eliteseriekampen i fotball mellom Stabæk og Vålerenga på Nadderud stadion søndag kveld.Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX

Stabæk har vunnet gullet, sølvet har havnet i plankebyen, mens fire lag kjemper om bronsen. Tromsø har 41 poeng, mens Rosenborg, Viking og Bodø/Glimt alle har 39 poeng og også er med i kampen om edelt metall og europacupspill.

Til stor glede for de andre tre lagene, reiser seriemesterne til Tromsø på søndag med et toppet mannskap.

– Vi fikk ingen karantener og ingen skader sist kamp, så jeg regner med at alle spillerne våre er helt friske til søndagens kamp, sier Stabæk-trener Jan Jönsson.

Noen hadde kanskje trodd at Jönsson ville slippe til de mer uerfarne spillerne som har spilt lite eller ingenting tidligere i sesongen, men slik blir det altså ikke.

– Vi ønsker å sette et fint sluttpunkt for en veldig bra sesong. men ikke bare det, kampen mot Tromsø ser vi også på som en forberedelse til cupfinalen neste helg, sier Jönsson.

— Så Alanzinho, Veigar Pall Gunnarsson og Daniel Nannskog spiller mot TIL?

– Ja, det gjør de.

Men Jönsson vil ikke avsløre hvilke elleve spillere han starter med.

– Vi får se hva slags lag vi stiller med, men det blir ikke de aller yngste. Jeg kunne godt tenkt meg at noen av de unge kanskje hadde spilt, men siden vi har NM-finalen i Stavanger blir det ikke slik, sier Jönsson.

– Vurderer du å spare spillerne på grunn av kunstgresset?

– Det kommer litt på andre plan, men er ikke noe driftsmoment. Tromsø får ingenting gratis, men det har de nok heller ikke regnet med, sier Jönsson.

Jönsson tror ikke det blir noe problem å motivere egne spillere for den "ubetydelige" siste kampen.

– Det er det som er styrken i laget vårt. Vi kunne kanskje kostet på oss en uavgjort hjemme mot Vålerenga i går og enda vært seriemester, men vi gikk ut der og feide motstanden av banen. Vi kommer til å gjøre vårt aller beste for å sette et best mulig sluttpunkt oppe i Tromsø og gjøre det bra der også, sier Jönsson.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde24193255213460
2Bodø/Glimt24136560312945
3Rosenborg24128453351844
4Lillestrøm24135641281344
5Vålerenga24133846321442
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk