Fotball

– Enorm påkjenning for Olsen og familien

Advokaten sier Inge André Olsen er glad for at rettssaken er i gang etter ti måneders venting.

PÅKJENNING: Inge André Olsens advokat, Ole Petter Drevland, sier klienten hans har levd under et stort press og at han er glad for at rettssaken nå er i gang.

 • Kjetil Flygind
  Kjetil Flygind

SANDVIKA: I oktober i fjor ble det tatt ut tiltale mot de fire siktede i den såkalte overgangssaken. Nå, ti måneder etter, er rettssaken mot de fire i gang i Asker og Bærum tingrett og mandag morgen ble retten satt første dag.

De fire på tiltalebenken er tiltalt for grovt bedrageri, og strafferammen er på seks år.

Det er i forbindelse med Veigar Pall Gunnarssons overgang fra Stabæk til Vålerenga i juli 2011 og en opsjonsavtale på Stabæks Herman Stengel, som påtalemyndigheten reagerer på og som danner grunnlaget for tiltalen.

Gunnarsson, som tidligere samme sommer ble verdsatt til syv millioner kroner av Stabæks sportslige leder Inge André Olsen, ble solgt for en million, mens kjøpsretten på Stengel kostet Vålerenga fire millioner.

Aktor mener disse to avtalene er en og samme og bevisst ble løst på denne måten for å snyte Nancy for penger de hadde krav på, mens Olsen i sitt forsvar mandag hevdet hardnakket at dette er to selvstendige avtaler.

 • Se også:

Les også

 1. Avviste alle beskyldninger om lovbrudd

 2. Krevde 7 millioner av Rosenborg - Vålerenga betalte 1 million

 3. Disse skal gi svarene

Det var dette punktet aktor brukte mest tid på da forhøret av Olsen startet mandag. Olsen hadde da forklart seg fritt i over en time og med rolig stemme og detaljrik beskrivelse av sommeren 2011 gitt sin versjon av hvordan overgangene kom i stand og dialogen med andre klubber var.

Etter at retten var hevet takket Olsen nei til å snakke med Aftenposten og sa kort «jeg snakker ikke» og henviste til forsvarer Ole Petter Drevland.

– Min klient er glad for å komme i gang, selvfølgelig. Denne ventetiden har vært en enorm påkjenning både for ham og familien hans, sier Drevland.

– Han er glad for å komme i gang og for å kunne få gi sin forklaring her i retten, sier Drevland.

– Hvordan har ventetiden vært?

– Den har vært lang og derfor er det godt å komme i gang her nå.

– Hvordan har du og din klient forberedt dere på rettssaken?

– Vi har jobbet for å gjøre hans forklaring så god som mulig, og vi har forberedt dokumentasjon som underbygger hans forklaring.

– Hvordan synes du din klient klarte seg i sin forklaring under rettens første dag?

– Jeg ønsker ikke å gå inn på hvordan jeg synes han gjorde det. Men det jeg kan si er at dette er en viktig sak, sier Drevland.

Det er satt av tre uker til saken, noe Olsens forsvarer er i lengste laget.

– Det høres lenge ut, men hvis retten mener vi skal bruke tre uker på denne saken, så gjør vi det, sier Stabæk-lederens forsvarer.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt7511134916
2Kristiansund750275215
3Molde7421179814
4Rosenborg84222013714
5Viking74031414012
 • Champions League-kvalifisering
 • Europaliga-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Vålerenga Fotball
 3. Fotball 1. div