Fotball

Fort Briskeby består

HamKam opprettholdt bunnsolid hjemmestatistikk mot Kristiansund. Siden 16. september i fjor har HamKam kun tapt én hjemmekamp.

HamKam-trener Vegard Skogheim mener motstanderne kommer til Briskeby med stor respekt for hjemmelaget.
  • Jacob Nygaard

Etter at Mahmoud El Haj scoret 0-1 for bortelaget i den første omgangen, ble de 1307 HamKam-tilskuerne skeptiske. Men historien gjentok seg, og grønnbuksene snudde til og holdt unna nok en gang 2-1. ## Mjøndalen alene

For etter tapet mot Start den 16. september 2012, er det kun ett lag som har beseiret HamKam på Briskeby i en tellende kamp. Nemlig Mjøndalen den 26. juli denne sesongen.

— Vi har vært veldig gode hjemme, åpner Skogheim, og utdyper videre:

— Det merkes på motstanderne som kommer til Briskeby. De har bitt seg merke i hvordan vi spiller her, og at vi ikke taper mye poeng hjemme. De har respekt for oss da de kommer hit, sier Skogheim.

Hardt arbeid over lengre tid mener han er hovedårsaken for den solide hjemmeformen.

— Vi har alltid hatt trua på det vi driver med og jobbet med det over lengre tid. Det har selvfølgelig alt å si, sier Vegard Skogheim, som naturligvis er fornøyd med å ha snudd kampen mot Kristiansund.

- Eier kampen

To straffescoringer av Aziz Idris ga til slutt HamKam alle tre poengene, i et oppgjør der grønnbuksene var det desidert beste laget. Dermed klatrer de opp til femteplass, med bedre målforskjell enn Mjøndalen.

— Jeg synes vi spiller en knallgod kamp og eier oppgjøret. Kristiansund er et bra lag, og det er sterkt av oss da vi finner fram til det gode spillet våres og spiller ball med få touch. Angrepet som skaper den andre straffen, er som tatt ut av læreboka, sier Skogheim.

Ull/Kisa er neste HamKam-hinder i kampen om Tippeliga-kvalik neste søndag.

Les mer om

  1. Fotball 1. div
  2. Kristiansund BK