Fotball

- Han var like aggressiv da som han er nå

<p>Landslagskomet Vegard Forren husker godt sambygdingen Ardian Gashi.</p>

HELSINGBORG, SVERIGE 20110925.Ardian Gashi jubler på hjemmearenaen Olympia søndag kveld, etter at Helsingborg ble svensk seriemester i fotball.Foto: Björn Lindgren / Scanpix Foto: SCANPIX

 • Reidar Løfaldli

Få siste sportsnytt rett på din Twitter-konto. Følg 100% Sport

NIKOSIA (adressa.no): Med flere forfall, samt karantene for Håvard Nordtveit til kampen mot Kypros, ble Ardian Gashi innkalt til landslagstroppen søndag formiddag.

— Gashi er løpssterk, bra defensivt, en god førsteforsvarer og dekker store rom. Han er en spiller jeg er veldig trygg på, sa landslagssjef Egil Olsen til pressen før landslagets trening søndag kveld.

 • Les alt om Norges vei til VM her.

Spilte godt innendørs

31-åringen, som er født i Kosovo, og som nå spiller i svenske Helsingborg, har levd en nokså omflakkende fotballtilværelse. Han startet i sørtrønderske KIL/Hemne, før han som 17-åring reiste videre til Molde i 1998. De to klubbene har han til felles med mannen som gjorde en kanonkamp mot Sveits, Vegard Forren.

Det er sju års aldersforskjell mellom de to Kyrksæterøra-guttene, men Molde-stopperen har ingen problemer med å huske hvordan den unge fotballspilleren Gashi fremsto på banen.

- Vi har spilt for KIL/Hemne i mange år begge to, men har aldri spilt sammen. Han er en del eldre enn meg, så vi hadde ikke mye kontakt den gangen , sier Forren til adressa.no.

— De beste minnene jeg har om ham, er fra innendørsturneringer i jula. Jeg husker Gashi som en meget god five-a-side-spiller, og han var like aggressiv da som han er nå. Han var god med ball og bra på små flater, analyserer 24-åringen.

- Ikke nok med én god kamp

Det norske landslaget er innlosjert i Nikosia foran kampen mot Kypros i kystbyen Larnaka tirsdag kveld. Det var sol og høy temperatur i den kypriotiske hovedstaden søndag.

- Det var fint å komme hit, selv om jeg ikke er den som er mest glad i varme. Dagen i dag har jeg for det meste tilbrakt i senga , sier Forren.

Han håper naturligvis å beholde plassen i midtforsvaret ved siden av kaptein Brede Hangeland, selv om konkurrent Kjetil Wæhler har sagt at han ønsker å kjempe seg tilbake på laget.

— Forren leverte fint spill. Det er bra å se at det fungerer på den plassen, sa Kjetil Wæhler lørdag.

— Det er bare sunt med konkurranse. Min plass på laget er ikke sikret, det holder ikke med bare én god kamp, sier Forren.

Vegard Forren og Ardian Gashi er ikke de eneste gode fotballspillerne fra Kyrksæterøra.

Få siste sportsnytt rett på din Twitter-konto. Følg 100% Sport

Les også

 1. Ringte Gashi før Tettey og Grindheim

 2. Slik ble Daniel Braaten en nøkkelspiller for Norge

 3. VM-optimismen lever

 4. Friskmeldt Wæhler vil kjempe seg inn på laget

 5. Ardian Gashi kalt inn i landslagstroppen

 6. Dette er Drillos tre valgmuligheter

 7. Syk Hauger ikke på dagens trening

 8. By Rise: - Kypros blir tøffere enn folk tror

Les mer om

 1. Herrelandslaget fotball