Spillere og supportere frustrerte over måltørken

<p><strong><a href="/stat/index.jsp?stats=true&amp;type=kampfakta&amp;matchId=296140" target="_blank">Sogndal — Viking 0-0:</a></strong> De desperate ropene om «maol» kom stadig hyppigere på Fosshaugane i går. Kanskje ikke så rart.</p>

Fotball 9. mai 2011 Eliteserien 6. runde Tippeligaen 2011 Sogndal - VikingFosshaugane Campus - Sogndal Foto: Rune Sjøberg, Digitalsport Cato Hansen, Sogndal

For etter 0-0 mot Viking har ikke Sogndal laget et eliteseriemål på seks timer og 48 minutter. Cato Hansen forstår godt at tilskuerne begynner å bli utålmodige.

– Ja, jeg er helt enig med dem. Igjen er vi gode defensivt, men har litt å gå på i det offensive, sier Hansen.

«Litt» er en kraftig underdrivelse. Og jærbuen innrømmer at det kan være frustrerende for en med angriperblod å være høyre midtbanespiller i en 5-4-1-formasjon.

– Jeg ble jo liggende mesteparten av kampen på egen banehalvdel. Det blir ikke mange mål derfra...

– Er det slik dere har tenkt å spille resten av sesongen?

– Jeg tror vi må vente og se litt. Til slutt må vi vel ha poeng for å holde oss, og når vi begynner å få alle spillerne tilbake, kan vi kanskje satse mer offensivt. Men nå får vi følge opplegget, sier Hansen.

Statistikksenter Eliteserien:

– Fikk løpt mye

Han synes han utførte oppdraget han var satt til, godt.

– Jeg fikk iallfall løpt mye. Jeg hadde som oppgave å ta ut backen deres, og han var vel ikke borti ballen én gang. Så defensivt var det bra.

Selv om Sogndal ikke bød på festfotball, var ikke Viking mye bedre. Og fem poeng på seks kamper er et større problem for de mørkeblå enn to poeng på seks kamper er det for Harald Aabrekks menn. Som tross alt hadde to digre sjanser i annen omgang.

Halvorsen-sjanser

70 minutter var spilt da Hansen jobbet frem den første muligheten for Ole Jørgen Halvorsen. Høyrekanten fikk avslutte fra kort hold litt skrått på mål, og kun en dyktig Rune Almenning Jarstein i Viking-buret hindret hjemmeledelse. Fire minutter senere brøt Barry Kader glimrende og fyrte av på halv volley fra drøyt 20 meter. Jarstein glapp ballen, men hentet seg godt inn igjen og reddet Halvorsens forsøk på returen.

– På den siste kom keeper raskt, han var nesten i ballen før jeg fikk skutt. Jeg følte jeg bare måtte kjappe meg og forsøke å sette den. Jeg vet ikke hva jeg kunne gjort annerledes, jeg kunne kanskje ha chippet, sier Halvorsen.

Han synes Sogndal leverte en grei kamp.

– Jeg vet ikke helt hva som manglet, jeg mener vi skapte nok til å vinne. Det skortet vel kanskje litt på presisjonen i det offensive spillet. Det blir bare hypotetisk å spekulere i om det hadde vært bedre i 4-4-2. Vi holdt nullen, og det var viktig for oss, sier Halvorsen.

– Føler det nærmer seg

Forsvarsfemmeren til Sogndal gjorde en bra jobb mot et tamt Viking-angrep, og bakerst var Kenneth Udjus god. Fremover er det mer naturlig å fremheve innsatsvilje enn sterke prestasjoner.

– Vi var fullt på høyde med Viking. VI hadde noen sjanser som fort kunne gått inn, men får jobbe litt med det offensive. Jeg føler det nærmer seg nå, sier høyreback Mats Solheim.

Hansen har også god tro.

– Det var veldig viktig at vi i hvert fall fikk med oss ett poeng. Det er ikke langt opp, så det er bare å kjøre på, sier han.

Ulrik Flo var fryktelig ensom på topp da han spilte, men skjønner at det defensive blir prioritert.

– Vi tettet godt igjen, og må være mer konsentrerte når vi er i boksen. Når vi først får et mål, så kommer de neste kanskje mer av seg selv, håper han.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde24193255213460
2Bodø/Glimt24136560312945
3Lillestrøm24135641281344
4Rosenborg23127449311843
5Vålerenga24133846321442
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk