Aalesund gir opp John Arne Riise-overgang

Aalesund har gitt opp håpet om å signere John Arne Riise. I alle fall i denne omgang.

John Arne Riise er ferdig i indisk fotball.
  • Eirik Nesset Hjelvik

35-åringen er nå klubbløs etter at India-oppholdet hans er over. I lengre tid har Riise selv åpenlyst flørtet med Aalesund-ledelsen og sagt at det ville vært en drøm å få spilt i lag med broren Bjørn Helge Riise i AaFK-drakta.

Nå ser det ut til at det blir med en drøm. I alle fall i denne omgang.

— Jeg tviler på at det blir en Riise-avtale, bekrefter AaFK-direktør Henrik Hoff overfor smp.no.

Les også

Har skaffet flere millioner

— Hva skyldtes det?

— Først og fremst tror jeg det handler om at han vurderer utlandet fortsatt, men det kan ikke jeg si sikkert. Det må du nesten ta med han. Men jeg har fått tilbakemelding på at det er det mest sannsynlige scenarioet for hans del. Derfor planlegger vi nå 2016-sesongen uten John Arne, sier Henrik Hoff.

- Så utad har han virket veldig gira på AaFK, men så har han egentlig jobbet mot noe annet?

— Det er ikke noe problem for oss. De aller fleste spillere jobber mot flere alternativ. Spesielt i en sak som dette er det naturlig siden begge parter visste det ville bli et vanskelig prosjekt å få i boks. I bunnen ligger nok lysten der hos begge parter, men samtidig visste vi at det kunne bli utfordrende å få det til, sier Hoff.

Ifølge han kom partene aldri så langt at personlige betingelser og slikt ble diskutert.

Slik Sunnmørsposten forstår det skal både Riise og AaFK tidlig ha skjønt at en avtale ville bli svært vanskelig å få i stand, og derfor kom man aldri så langt i planleggingen. Sånn sett kan man si at lysten til å få til en avtale kanskje ikke har vært like stor som partene har frontet utad.

Les også

Nok en AaFK-spiller forsvinner gratis

Holder døra på gløtt

Spørsmålet nå er om en Riise-overgang kan bli aktuell i framtida. Tidligere har John Arne Riise vært klar på at han gjerne holder på med fotballen til han blir minst 40 år. At Riise ønsker å få med seg flest mulig år i utlandet først, ville ikke vært unaturlig.

— Kan en overgang bli aktuelt på et senere tidspunkt?

— Ja, det kan det bli. Men i fotballen vet du aldri hva som skjer. Det er så mye som forandrer seg. Så det må bli en ny vurdering på et senere tidspunkt, sier Henrik Hoff.

Han og trener Trond Fredriksen retter nå fokuset videre mot andre spillere. AaFK har åpenbart en jobb å gjøre foran 2016-sesongen.

— Vi jobber inn mot flere aktuelle spillere. Vi er i dialog og forhandler, men om ting blir klart i romjula eller over nyttår er vanskelig å si. Det er dessverre ikke bare opp til oss, sier AaFK-direktøren.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1HamKam00000000
1Lillestrøm00000000
  • Champions League-kvalifisering