Spillerne truer med streik: Vil fjerne omstridt USA-kamp

Møtes onsdag for å diskutere flyttingen av en La Liga-kamp til USA.

Lionel Messi og Sergio Ramos er to av dem som møtes på onsdagens møte.
  • Øystein Jorem

Like før seriestart i den spanske toppdivisjonen, slapp La Liga nyheten om at de hadde gått inn i et omfattende samarbeid med den amerikanske mediegiganten Relevent.

Avtalen går over 15 år, og innebærer en kontroversiell endring.

I avtalen står det at en av La Liga-kampene gjennom sesongen skal spilles i USA. Det er enda ikke kjent hvilken av kampene i årets sesong som flyttes over Atlanteren, men nyvinningen opprører spillerne i ligaen.

Opprørte spillere

Onsdag ettermiddag møttes spillere fra alle de 20 klubbene i den øverste ligaen i Madrid for å diskutere saken. Blant annet var Barcelonas Sergio Busquets og Real Madrids Sergio Ramos på møtet.

– Spillerne er overrasket og rasende over at så viktige avgjørelser er tatt. De er mot avgjørelsen, ikke en eneste er for, sa sjefen for spillerforeningen, David Aganzo ifølge As.

Etter uttalelsen fikk han spørsmål om spillerne er villige til å gå til streik for å fjerne kampen.

– Vi vil prøve å ikke komme så langt, men vi er villige til å gjøre det som trengs. Vi begynner å bli vant til unaturlige ting. Hvem tenker på fansen. Tiden har kommet for å si «nok», sa Aganzo ifølge spanske Marca.

Aganzo ønsker å møte representanter fra La Liga i september for å diskutere videre.

Vil spre fotballglede

Ligapresident Javier Tebas har sagt at de ønsker å øke fotballens status i USA og Canada.

– Vi ønsker å spre gleden av fotball verden over. Denne banebrytende avtalen kommer helt sikkert til å gjøre det vakre spillet mer populært i USA og Canada, har han sagt.

Det er ikke bare La Liga-spillerne som har vært kritiske til planene. FIFA, US Soccer og det nordamerikanske fotballforbundet CONCACAF er nødt til å godkjenne planene, og det kan bli problematisk om den nye avtalen påvirker den amerikanske ligaen MLS negativt, skriver britiske The Times.

I tillegg til USA-kampen kommer også spillerne til å diskutere tidspunktene for ligakampene. Kampene er spredt fra fredag til mandag, og de er bekymret for helsen med tanke på været, og begrenset tid til å hente seg inn mellom kampene.

Det er ventet en pressekonferanse i løpet av onsdagen.