Ranieri: - Vi må innse at dette er et veldig merkelig år

Leicester styrer mot et sensasjonelt ligagull. I dag kan mye avgjøres i Premier League.

SUKSESSTRENER: Claudio Ranieri tok over Leicester sist sommer og har overvåket en imponerende sesong.
  • 100% Sport

Leicester styrer mot sensasjonelt ligagull. Får «revene» hjelp fra Manchester United søndag? Gullsøndagen i Premier League kan bety mye for utfallet av hvem som blir seriemester.

Leicester spiller borte mot Sunderland. Rett etter at serielederen er ferdig med sin kamp, får utfordrer Tottenham besøk av Manchester United i London.

Sju poeng skiller lagene når seks runder gjenstår. Leicester-seier og Tottenham-tap, vil gi en luke på ti poeng.

Claudio Ranieri sammen med sin kaptein Wes Morgan.

— Alle er opptatt av hva som skjer i de seks siste kampene, jeg også. Jeg er veldig spent, men vi må vente, sier Leicester-manager Claudio Ranieri.Neste år kan Leicester bli å se i Champions League.

— Champions League vil være fantastisk. Kan dere se for dere at Bayern München, Barcelona, Real Madrid og de andre store kommer hit? Det vil være helt utrolig for fansen og oss alle, sier Ranieri.

— Vi må innse at dette er et veldig merkelig år, fortsetter Leicester-sjefen.

Desperat motstander

Kun tre ganger har Leicester tapt denne sesongen.

— Det er mange som kommer jagende bak oss. Det må vi ikke glemme. Men det er også viktig å holde føttene godt plantet på jorda, sier italieneren.

Nedrykkstruede Sunderland blir ingen enkel motstander for gulljagende Leicester.

— Sunderland er desperate. Det blir et stort slag. Noen ganger får du pen fotball, men jeg ser heller for meg en knokkelkamp, sier Leicester-sjefen.

Sist sesong berget Leicester PL-plassen nettopp på Stadium of Light med 0-0. De blå vant omvendt møte tidligere i sesongen 4-2, men har ikke vunnet borte mot Sunderland siden 2-1 i 1995. Leicester vil med seier tangere klubbens toppserierekord med 21 seirer i løpet av én sesong (riktignok med 42 kamper). Samtidig vil klubben i så fall ta sin femte strake seier, noe laget ikke har klart på øverste nivå siden 1964.

Trives ikke mot United

Tottenham på sin side har litt haltende form, og manager Mauricio Pochettino har svak statistikk mot United.

0-3-3 er argentinerens fasit mot de «røde djevlene».

Tottenham-manager Mauricio Pochettino sammen med sin storscorer Harry Kane.

— I fotballen må du hele tiden ha troen på at ting kan endre seg. Det er viktig for oss å være konsentrert. Vi spiller ikke samtidig med Leicester, men kan bare gjøre vår del av jobben og fokusere på tre poeng, sier Pochettino.- Seks kamper gjenstår, og alt kan skje i fotballen, mener Tottenham-manageren.

Manchester United har ikke tapt på White Hart Lane siden 1-3-nederlaget i mai 2001 (8-6-0).

— Det blir en veldig vanskelig kamp, for Tottenham er presset til å vinne for å kutte luken til Leicester. Jeg mener Leicester er i en veldig god posisjon, sier United-manager Louis van Gaal foran søndagens oppgjør som kan avgjøre så mye for utfallet i gullstriden.

Gjenstående kamper:

Leicester: Sunderland (b), West Ham (h), Swansea (h), Manchester United (b), Everton (h), Chelsea (b).

Tottenham: Manchester United (h), Stoke (b), West Bromwich (h), Chelsea (b), Southampton (h), Newcastle (b).

(©NTB)