Sarpsborg 08 vil ha Lehne Olsen

Flere eliteserieklubber er interessert i Thomas Lehne Olsen (26). TIL bekrefter at de har fått flere henvendelser.

TIL-JUBEL: Her feirer Thomas Lehne Olsen scoring sammen med Gjermund Åsen.

Sarpsborg 08 er den klubben som per i dag er mest konkret med tanke på å hente 26-åringen fra Moelv.

Etter det iTromsø kjenner til skal østfoldingene allerede ha kommet med en henvendelse til TIL med tanke på en overgang i vinter.

– Jeg kan bekrefte at vi har fått henvendelser fra flere klubber. Jeg kan ikke nevne hvilke det dreier seg om, sier TILs sportssjef Svein-Morten Johansen til iTromsø.

Les også

Høgmo vil bli FFKs trekkplaster

Sarpsborg skal ha blitt imponert over Lehne Olsens denne sesongen, og ikke minst av det TIL-spissen har gjort mot deres eget lag. Angrepsspilleren scoret et nydelig mål i 1-1-kampen i deres egen lekestue. I fjor scoret Lehne Olsen to mål mot Sarpsborg 08 på Sarpsborg stadion.

– Er på radaren vår

Sportssjef Thomas Berntsen uttalte seg i forrige uke til Hamar Arbeiderblad.

– Hva skal man si? Før han gikk til Tromsø var han svært aktuell for oss. I Tromsø har han i hvert fall ikke hatt en dårlig utvikling, sa Berntsen til Hamar Arbeiderblad.

– Men er han ønsket av dere?

– Han er på radaren vår, men det er også veldig mange andre spillere, svarte Berntsen.

I går tapte Sarpsborg 08 cupfinalen mot Lillestrøm. Berntsen melder til iTromsø i dag at han ikke er ledig for intervju, men legger til:

– Jeg har ingen kommentarer til spillere i andre klubber.

Les også

Rykker Ranheim opp, settes ny bunnrekord i eliteserien. Med soleklar margin.

Sarpsborg 08 er en klubb som snart kan få penger å kjøpe for. Den senegalesiske stjernen Krépin Diatta er høyaktuell for et salg, og der er det spekulert i en prislapp på minst 25 millioner kroner.

I forrige uke kom det fram at Lehne Olsen av familiære årsaker vil flytte sørover. TIL har på sin side sagt at spissen har ett år igjen av kontrakten, men sportssjef Svein-Morten Johansen har åpnet for et salg dersom prisen er riktig.

Stabæk og Sandefjord

Stabæk er en annen klubb som har lagt merke til Lehne Olsen denne sesongen. Men bæringene er godt forspent på spissplass.

– Vi har Ohi, Franck Boli og Ola Brynhildsen, så akkurat nå er det ikke førsteprioritet for oss å forsterke angrepet. Men så vet man aldri hva som skjer med spissene våre. Ohi har scoret masse mål og Boli har vært spennende etter at han kom tilbake fra skade. Det er ikke aktuelt å gjøre noe før eventuelt noe skjer med dem, sier sportslig leder Inge André Olsen til iTromsø.

– Hva hvis en av dem blir solgt?

– Hvis han (Lehne Olsen) er tilgjengelig da, så kan han være et alternativ å se på, sier Olsen.

Også Sandefjord er en klubb som skal være interessert i Lehne Olsen.
Tore Pedersen er TIL-spissens agent. Han vil ikke si noe om interessen for spilleren som har scoret 11 mål i Eliteserien denne sesongen.

– Det er ikke noe som jeg kan ta i avisa. Thomas har ett år igjen av kontrakten, og vi forholder oss til det. Jeg vil ikke bidra til spekulasjoner, sier Pedersen.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde23183254213357
2Lillestrøm23135540241644
3Rosenborg23127449311843
4Bodø/Glimt23126556302642
5Vålerenga23123842321039
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk