Fotball

Ingen i Viking-troppen mot Brann har scoret i år

<p>Scoringstørke råder blant Viking-spillerne som møter Brann. Ingen av dem har scoret i årets eliteserie. Det bekymrer Åge Hareide.</p>

Fotball , 16. april 2011 , Tippeligaen , EliteserienStart - VikingBengt Sæternes , Viking
 • Kurt Arne Nilssen

Viking står med fattige fem scoringer på ti seriekamper. Valon Berisha og Erik Nevland har scoret to mål hver, mens det femte ordnet Tomasz Sokolowski . Mot Brann er de to førstnevnte ute med karantene, mens Sokolowski fortsatt ikke er tilbake etter sin strekkskade.

— Hvem skal score målene mot Brann, Åge Hareide?

— Det er et godt spørsmål. Kvaliteten på avslutningene våre har bekymret meg hele veien. Vi får satse på Veton Berisha og Bengt Sæternes. Det skal nok holde med to scoringer, sier Hareide.

 • LIVE kl. 20: Viking - Brann

Lenge siden forrige mål

Det er lenge siden noen i dagens kamptropp scoret et eliteseriemål for Viking. Vi må helt tilbake til 17. oktober 2010. Da scoret Indridi Sigurdsson i 1-2-tapet mot Odd Grenland. Trøsten er at Bengt Sæternes har et eliteseriemål friskere i minne. 7. november i fjor nettet han mot Tromsø – riktignok iført Vålerengas drakt.

Mot Brann spiller Sæternes midtspiss, flankert av Yann-Erik de Lanlay og Veton Berisha. Kraftspissen innrømmer at det hviler et ekstra ansvar på ham foran kveldens kamp.

— Jeg har nærmet meg scoring de siste kampene, men jeg har et ansvar ovenfor lagkameratene mine. Jeg spiller der framme og det er min oppgave å score mål, sier Sæternes.

- Skaper det usikkerhet at ingen av de som møter Brann har scoret i serien?

— Nei, vi har i hele år vært for dårlige til å produsere sjanser og score på dem. De som er ute mot Brann, har heller ikke produsert så masse at vi kommer til å savne målene. Men vi skulle selvfølgelig gjerne sett at alle var med i kveld, sier Sæternes.

Usikker er heller ikke Yann-Erik de Lanlay . Unggutten har tidvis imponert stort denne sesongen, men veien til nettmaskene har han foreløpig ikke funnet.

— Det ligger i oss, men problemet har vært at vi ikke har skapt så mange målsjanser. Jeg tror det løsner mot Brann. Vi skal skape mer trykk frammover, og jeg håper å bli satt opp mer én mot én i kveld. Da kan jeg utfordre backen deres, forklarer kantspilleren.

Ble lurt av La Manga

Under sesongoppkjøringen imponerte Erik Nevland og Birkir Bjarnason. De to Viking-spillerne samarbeidet bra og sto bak de fleste målsjansene og scoringene som ble produsert. Problemet var at det stort sett bare var denne duoen som skapte farligheter offensivt. Da serien startet sluknet begge, og Vikings offensive problemer kom til overflaten.

— Vi skal være såpass ærlige og innrømme at vi ble blendet av det som ble levert på La Manga. Bjarnason og Nevland leverte varene. Det offensive fungerte og det preget også vårt defensive spill. Samtidig var vi ikke klar over at Patrik Ingelsten kom til å bli langtidsskadet. Da han forsvant mistet vi det som skulle være brodden i angrepsspillet vårt, sier Hareide.

Optimistisk

Selv om Viking har spilt åtte kamper på rad uten seier og ligger sist på tabellen, har Hareide tro på et godt resultat mot Brann. Alle karantene- og skadeproblemene gjør at Viking må stille en midtbane bestående av Vidar Nisja, Christian Landu Landu, og King Osei Gyan.

De tre har aldri spilt sammen før, og besitter ikke all verden med eliteserieerfaring. I tillegg starter Veton Berisha på venstre kant. Han har kun to innhopp bak seg i eliteserien.

Hareide blir engasjert når han skal forklare hvordan dette laget skal gå seirende av banen.

— Jeg skal pumpe energi og tro inn i spillerne, også skal vi lukke øynene hvis de unge gjør noen feil. I Veton får vi en annen type spiller, for han er en energibunt. I King har vi en veldig klok spiller, mens Landu Landu hadde en oppløftende kamp mot Haugesund. Vi skal ut og dominere, og jeg er veldig optimistisk foran denne kampen. Vi trenger et godt resultat, og med et godt resultat mener jeg seier, avslutter en offensiv Hareide.

Les også

 1. Start snuser på RBK-rekord

 2. LSK &ndash; et Bosman-lag alene

 3. Viking sa nei til Helstad

 4. All makt og nye oppgaver for Hareide

 5. Aksjonærene avventende til Vikings bønn om penger

Eliteserien

SVUTMP
1Lillestrøm118302481627
2Molde1181222111125
3Viking136342417721
4Rosenborg114521914517
5Strømsgodset115241720-317
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien