Fotball

Blink resignerte til slutt

I 70 minutter holdt 2.divisjonslaget cupdrømmen mot fjorårets cupfinalister i Sarpsborg.

DSC_1353.JPG
  • Marius Dahl

Til slutt ble det altså for tøft for Stjørdals-Blink, som tapte 3-0 etter scoringer av Tor Øyvind Hovda, Jonas Lindberg og Amani Mbedule. Dermed røk muligheten for Gary Hogan, som etter seiere mot Strindheim, Levanger og Molde hadde tatt stjørdalingene til sin første 4.runde-kamp siden 1992.

Likevel skulle det ta 73 minutter før Sarpsborg 08 for alvor punkterte kampen. Like før hadde også Blink-gjengen ropt på straffespark da Jørgen Sollihaug gikk i bakken i løpsduell med Sarpsborg 08-kaptein Ole Heieren Hansen. Da skulle i så fall midtstopperen også vært utvist, noe som ville vært ekstra gunstig for nord-trønderne på stillingen 1-0.

Les også

Bruttern slipper til unggutt – her er RBK-laget

Stjørdals-Blink la seg som ventet kompakte og ventet på Sarpsborg 08 som førte åpningsminuttene uten å komme til så mye annet enn et par innlegg og en avslutning av Patrick Mortensen.

Etter ti minutter skulle de likevel yppe seg og gi østfoldingene hjertebank. Jørgen Sollihaug slo en bra stikker i bakrommet til Sarpsborg og Marius Augdal sprintet alene mot keeper. Ballen var derimot centimetere for lang og Arild Østbø i Sarpsborg-målet klarerte.

Sarpsborg-ledelse

Det skulle uansett ikke ta lang tid før ballen lå i nettet for hjemmelaget. Forhåndsfavorittene holdt på å få hjelp av Jonas Følstad som bommet på en klarering og la ballen like over eget mål. Corneren tok Sarpsborg 08 perfekt vare på og en feilvendt Tor Øyvind Hovda vendte flott og banket inn 1-0 via tverrligger.

Gary Hogans menn kjemper om å unngå nedrykk i halvveringen av 2.divisjon og har signalisert at NM ikke er høyeste prioritet, selv om laget i tillegg til Strindheim har sendt ut Levanger og Molde. Etter tjue minutter skapte i trøbbel også i Sarpsborg, men Følstad fikk ikke skikkelig dreis på sitt skudd etter en corner.

Les også

Vidar rystet Vålerenga, men er ute av cupen

Gjestene skrudde naturligvis ned tempoet og var på ingen måte helt ferdig til tross for det tidlige baklengsmålet. Blink trivdes bedre med lavere tempo og fikk styre mer. Etter halvtimen burde laget fått en ny sjanse for utlikning da Anders Nygaard satte fart på en overgang. Unggutten slapp ball til Markus Hermo som flikket videre til Jørgen Sollihaug, men kantspilleren fikk ikke kontroll på ballen da han skulle utfordre en mot en i feltet.

Kjempeskudd av Skjerve

Jon-Helge Tveita fikk en enorm sjanse for eliteserielaget like etter, men i stedet for å spille til bedre plasserte lagkamerater skjøt Tveita like over etter å ha dratt av Hermo.

Svingte godt nede i Østfold nå og da tenkte Ivar Skjerve at det like gjerne var forsvarlig å dra til på volley fra 25 meter. Skuddet suste som et prosjektil mot vertenes mål, men Østbø var godt med og klarerte til corner med en TV-redning.

Mortensen kunne og burde ha doblet rett før pause da Jonas Lindberg spilte fri dansken etter en god ball fra Kristinn Jónsson. Mortensen var helt fri da han avsluttet fra fem meter, men skudde gikk heldigvis for trønderne over målet til Johannes Stokke!

Kampbildet det samme også etter pause og 2.divisjonslaget var for alvor med i kampen. Tretten minutter etter sidebytte hadde Stjørdals-Blink en enorm sjanse til å utlikne.

Straffe og rødt kort?

Marius Augdal stjal ballen fra Jónsson og lobbet ballen over mot Kartum på bakre stolpe, men headingen gikk utenfor via en østfolding og hjørnespark i stedet for trønderjubel på tribunen.

Etter en times spill ropte gjestene på straffespark og da kunne det virkelig smelt på Sarpsborg stadion. Sollihaug var i løpsduell med Heieren Hansen og førstnevnte ble lagt i bakken. Dommeren ba trønderen reise seg, mens Blink-gjengen ville ha straffe og dermed også rødt kort på Sarpsborg-kapteinen.

Det ble det altså ikke og til slutt ble det for tungt for hardtkjempende Stjørdals-Blink. Mortensen spilte innbytter Pål Alexander Kirkevold alene med Blink-keeper Stokke og uselvisk fant han Jonas Lindberg foran mål. Angriperen doblet enkelt ledelsen for forhåndsfavoritten og 2-0 etter 73 minutter.

Resignerte helt

Blink helt resignerte nå og innbytter Amani Mbedule kom rett fra benken og satte inn 3-0 etter 79 minutter. Først satte han ballen utenfor i offsideposisjon etter bare noen sekunder på banen. Så lekte Tveita seg på kanten og slo inn til unggutten som helt umarkert headet inn sitt aller første Sarpsborg 08-mål.

Spenningen borte, men fjorårets cupfinalister ønsket mer. Lund Nielsen var helt alene da han skulle legge på til 4-0 etter en retur fra Stokke, men Sarpsborg-spilleren skjøt utenfor.

Også Lindberg hadde et godt forsøk tre minutter før full tid, men volleyen hans traff lagkamerat Kirkevold og ballen ut

Les mer om

  1. Fotball-NM