Fotball

Heier uenig i alle RBK-straffene

<p><strong><a target="_blank" href="/stat/index.jsp?stats=true&amp;type=kampfakta&amp;matchId=296272">Sarpsborg — RBK 0-6:</a></strong> Sarpsborg-keeper Joacim Heier var oppgitt.</p>

Tippeligaen , Fotball , 12.09.2010 , Sarpsborg Stadion , Sarpsborg 08 v Rosenborg , Joakim Heier diskuterer straffesituasjonen med dommer Brage Sandmoen , Foto: Thomas Andersen / Digitalsport
 • Stian Rønningen

Aalesund-trener Kjetil Rekdal har tidligere denne sesongen gitt uttrykk for at Rosenborg favoriseres av norske dommere. I mandagens kamp var det et par situasjoner som lett kan brukes som bensin på bålet i diskusjonen.

Dommer Sandmoen ble tidlig upopulær på Sarpsborg Stadion. En del fifty-fifty-situasjoner gikk i favør Rosenborg, noe som førte til pipekonsert på tribunen.

 • Vi følger Rosenborg: Siste nytt om klubben her

Den ellers så sindige Kjetil Berge ble vist årets første gule kort grunnet munnbruk, etter en situasjon der Rosenborgs Mohammed Awal Issah burde hatt gult kort.

Sarpsborg 08 hadde noen fantastiske muligheter til å sette inn utligningen etter Rosenborgs første scoring. Dessverre for eliteseriens bunnlag sto avslutningene i stil med tabellplasseringen.

36 minutter var spilt da Rosenborgs Jonas Svensson gikk i duell med keeper Heier. Hele situasjonen endte med at Sandmoen dømte straffe til gjestene fra Trondheim.

— Det er bare tull. Det var horribelt å dømme straffe på den. Han hopper rett inn meg uten å ha mulighet til å nå ballen, uttalte Heier etter kampen.

TV-bildene viser at keeperen hadde rett, men etter Svenssons angrep var ikke Heier noe dårligere, da han med armene tok tak i Rosenborg-spilleren.

— Hvis Sandmoen tillater at han er såpass tøff med meg først, må han tillate det jeg gjør etterpå. Samtidig hadde vi i Sarpsborg en dårlig dag på jobben, og det må dommeren få lov til å ha også.

Svensson er klar på at det var et klart straffe da dommeren først unnlot å dømme angrep på keeper.

- Han tok et godt tak i meg, så den mener jeg er grei , sier Svensson.

Heller ikke straffesparket som resulterte i Rosenborgs tredje nettkjenning for dagen, var Heier enig i.

- Han faller lett i den situasjonen der, og jeg er ikke sikker på at han hadde blåst for de forseelsene den andre veien. Med de tvilsomme straffespark i mot er kampen kjørt for oss.

At kampen var kjørt for vertenes del hadde keeperen helt rett i.

Rosenborg malte videre i den andre omgangen, og en skuffet trener Roar Johansen måtte konstatere at laget hans fortsatt ligger på bunn av tabellen med sine 16 poeng.

Johansen sto for langt unna til å se straffesituasjonen, men synes det hele så rart ut. Sarpsborg 08s manglende effektivitet foran mål var derimot et tema for treneren:

— Vi er ikke seks mål dårligere enn Rosenborg i dag. I den første omgangen er vi bedre enn Rosenborg, men det hjelper så lite når vi ikke klarer å putte ballen i mål. Rosenborg scorer på sine tre muligheter i den andre omgangen, mens vi bommer på våre tre sjanser i den første, sa Johansen.

Les også

 1. - Han er en artist

 2. RBK har 13-0 på to kamper

 3. Svensson: - Han tok et godt tak i meg

 4. Halvparten av Vikings kamper flyttes

 5. Karlsens herlige revansje

 6. - Jeg vil at spissen min skal score

 7. - De største utfordrerne til gullet blir Molde og RBK

 8. Mjelde fortsetter medny formasjon

 9. Prica ga fra seg straffen

Eliteserien

SVUTMP
1Lillestrøm97201951423
2Viking1163221111021
3Molde9612179819
4Strømsgodset105231615117
5Aalesund94231011-114
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien